Лимончело е италиански сладък ликьор, който е на основата на лимонов сок. Истинското лимончело се прави със сок от лимони от Соренто, но можете лесно да го направите вкъщи с лимонени кори, алкохол, вода и захар. Ще ви предложим рецепта за торта с лимончето и вкусното сирене Рикота.
Необходими продукти:
3/4 ч. масло
1 1/2 ч. захар
около 400 грама рикота
3 големи яйца
1/2 ч. лимончело
1 ч. л. лимонова кора
1 ч. л. ванилия
1 1/2 ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол
За глазурата:
1/2 ч. масло
200 грама крема сирене
4 ч. пудра захар
2 с. л. лимончело
1 ч. л. кора от лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе две кръгли тавички и сложете хартия за печене в тях.
Разбийте маслото и захарта с миксера. Добавете рикотата и разбийте пак. Добавете яйцата, лимончелото, лимоновата кора, ванилията.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта.
Добавете сухите към мокрите съставки и разбъркайте.
Изсипете сместа в тавичките и печете около 30-35 минути, като проверявате с клечка за зъби.
Когато блатовете са готови, оставете ги да изстинат.
В голяма купа разбъркайте маслото и крема сиренето. Добавете пудрата захар, лимончелото и лимоновата кора. Разбъркайте добре.
Сглобете тортата, като слагате блат- крем- блат и накрая крем.
Можете да поръсите с настъргана кора от лимон.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |