Днес ще ви предложим рецепта за много вкусна ягодова торта, която лесно можете да приготвите вкъщи.
Необходими продукти:
За сиропа:
500 гр. ягоди, почистени и разрязани на половина
2 с. л. захар
сок от половин лимон
За блатовете:
2 ч. брашно
3 с. л. царевично нишесте
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
1/2 ч. масло, разтопено
1 ч. захар
2 големи яйца
1 ч. л. ванилия
3/4 ч. ягодов сироп
3/4 ч. мляко
За глазурата:
250 гр. крема сирене
1/2 ч. масло
1/4 ч. ягодов сироп
6 ч. пудра захар
2 с. л. сметана
1 ч. л. ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете ягодите в блендер. След като ягодите станат на пюре, ги прехвърлете в малка тенджера със захар и лимонов сок, на ниска температура. Оставете на котлона около 25 минути, като разбърквате често. Трябва да се получи около 1 1/2 ч. сироп. Махнете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.
Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, содата за хляб и солта.
В друга купа разбъркайте маслото и захарта, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно. След това добавете ягодовия сироп и ванилията. Разбъркайте добре. Накрая добавете и млякото.
Смесете сухите и течните продукти и разбъркайте отново. Разделете сместа на две части и я изпечете, като проверявате с клечка за зъби дали блатовете са изпечени.
Оставете блатовете да се охладят.
Междувременно, пригответе глазурата: В голяма купа, разбийте маслото и крема сиренето. След това добавете и ягодовия сироп. Добавете и пудрата захар и разбъркайте отново. Добавете сметаната, ванилията и щипката сол.
Сглобете тортата, като наредите блатовете и ги съедините с крема. Декорирайте по ваше желание.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |