Около празниците, се стараем масата винаги да е добре подредена, ястията да са вкусни и задължително да имаме десерт. Затова днес ще ви предложим една лесна рецепт за един много вкусен десерт- пандишпанено руло с конфитюр.
Нужни продукти:
- 5 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици захар
- 1 ванилия
- 1 чаена чаша конфитюр
- 1 кафена чаша счукани орехи
- 2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Яйцата се измиват и се отделят жълъците от белтъците. Към жълтъците се прибавят 2 супени лъжици захар и се разбиват, докато побелеят и увеличат обема си. Белтъците също се разбиват на сняг с 3 супени лъжици захар. Двете смеси се събират и се разбъркват внимателно отдолу нагоре. Прибавя се брашното при леко разбъркване. Полученото тесто се изсипва върху покрита с хартия за печене правоъгълна тава и се заглажда. Пече се във фурна, загрята на висока температура за кратко време. След като изстине, платката се изважда от тавата, обръща се и се освобождава от хартията. Намазва се с конфитюр и орехи и се навива на руло. Рулото се нарязва на порции и се поръсва с пудрата захар.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 1 |