Търсите творческа идея за лятото, която няма да изисква много усилия? Така си и помислихме. Барбекюто от диня е много оригинална идея и едва ли някои от приятелите ви е виждал нещо подобно до сега. Барбекюто е много сладко и се прави много лесно, а гостите ви със сигурност ще бъдат впечатлени.
А ето и как се прави:
Ще са ви нужни:
1 диня
3 стръка целина
къпини(за въглени)
асорти плодове за шишчетата
малка краставица или тиквичка
дървени шишчета
клечки за зъби
Начин на приготвяне:
1. Изрежете дупки за "крачетата" на грила. Направете 3 дупки малко по-малки от диаметъра на целината, от долната страна на динята.
2. Разрежете динята на 2 части, като долната част трябва да е по-голяма от горната.
3. Издълбайте вътршната част на динята, като правите топчета от нея, които ще сложите на плодовите шишчета.
4. Сложете дървените шишчета в по-голямата част на динята, като ги подреждате във формата на скара.
5. Отдолу сложете къпините. Те играят ролята на въглени.
6. Отрежете частта от шишчетата, която стърчи извън динята.
7. Сложете целината като крачета на барбекюто. За по-голяма устойчивост може да сложите дървени шишчета вътре в целината.
8. Направете плодовите шишчета. Сложете на дървените шишчета ягоди, киви, къпини, грозде, ананас и топчетата от динята.
9.Сложете шишчетата върху барбекюто
10. Направете дръжка от краставицата или тиквичката, за да изглежда барбекюто по-истинско. Прикрепете я към по-малката част на динята с клечки за зъби.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |