Момичетата в Япония имат ниско мнение за себе си

Японките и тяхното ниско самочувствие

Момичетата в Япония имат ниско мнение за себе си

Близо ¾ от японките в гимназия се виждат с наднормено тегло, въпреки че са по-слаби от техните връстници в САЩ, Китай и Южна Корея, сочи проучване.

 

Изследването, проведено от Японския Младежки Изследователски институт, също показа, че японските гимназисти и от двата пола, имат най-ниско ниво на самочувствие сред 4-те изброени страни.

 

Институтът, който се намира в Токио, е направил проучването сред 7 000 ученика от японски, китайски, американски и южнокорейски училища като се е фокусирал върху техните хранителни навици, упражнения и други факти, за да събере данни относно физическото и психическото им здраве.

 

В доклада се твърди, че националният характер играе роля в резултатите поради отявления акцент на японците върху скромността, но отбелязва притеснение относно мрачното икономическо бъдеще на страната, както и чувство на изолация в една ера на виртуална комуникация, които също са фактори.

 

"Подобна ситуация оказва голямо влияние върху липсата на увереност сред японските ученици", казват от института.

 

В Япония, 71% от гимназистките си мислят, че са с наднормено тегло. Това е по-висок процент от 57% в Корея, 39% в Китай и 29% в САЩ.

 

Този резултат е факт, въпреки че момичетата в Япония имат най-нисък индекс на телесна маса. Тези в САЩ показват най-висок.

 

Корейските момичета се оказва, че са най-големи ентусиасти по отношение на диети, с 51% от които са правили диета поне веднъж. Следвани са от китайките с 40%, след което Япония и САЩ с близо 27%.

 

Най-общо казано, японските ученици виждат себе си строго - само 7.5% считат себе си за ценен човек. Контрастно на това, 57% от американчетата, 42% в Китай и 20% в Южна Корея се чувстват ценни.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay