Интериорни тенденции, които са неподходящи за дома ви, според Фън Шуй

Напоследък се появиха толкова много тенденции в обзавеждането, че понякога се чудим откъде да започнем. Но ето, че китайците са го измислили! Древното изкуство Фън Шуй определя правила в обзавеждането, които изпълват дома ни с хармония и положителна енергия. Ето кои модерни тенденции не отговарят на древнокитайската практика.

1. Легло срещу стена, зад която има баня

Баните са помещения, в които се отърваваме от всичко ненужно. Спането близо до подобен тип енергия мoже да повлияе негативно на здравето ви. 

2. Стъклена къща/прекалено много прозорци

Подобно архитектурно решение пренасища дома ви с твърде много енергия Ян. Това може да ви накара да се чувствате дискомфортно, нестабилно и може дa се отрази негативно на умението ви да задържате пари.

3. Спираловидно стълбище

Тези извити стълби играят ролята на огромен тирбушон. Забиват се надoлу в основите на дома ви, отнемайки цялата му енергия. Това възпрепятства изпълването на помещенията с позитивно Чи.

4. Стъклена трапезарска маса

Идеалната маса, на която се храни семейството, трябва да бъде изработена от дърво. То символизира стабилността и подкрепата в семейството. Стъклените маси носят усещане за чупливост и пречат на това да се насладите на времето, прекарано със семейството ви.

5. Артдеко огледала

Огледалото трябва да предсатвлява едно цялостно парче стъкло, в което да виждате цялото си отражение. Накъсаното отражение може да обърка потока на енергията Чи, предизвиквайки дискомфорт.

6. Огромни полилеи над леглото

Според правилата на Фън Шуй това е отровна стрела, която оказва натиск и напрежение, докато спите. Това ви пречи да си починете пълноценно. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay