4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

Начинът, по който ще изглежда домът ни зависи изцяло от вкусовете и предпочитанията ни. В стремежа си да превърнем интериора в излязъл от снимка в Instagram, понякога забавяме за практичността. А всъщност функционалността на нашия дом би трябвало да бъде поставена на първо място.

Често се случва, на пръв поглед красиви и стилни детайла да се оказват ужасно неудобни за употреба и трудни за поддържане. Това определено би ви коствало много нерви и изгубено време.

Днес ще ви споделим професионалното мнение, което изразяват редица интериорни дизайнери по повод най-непрактичните решения в интериора. Ето какво да избегнем, ако искаме да живеем в перфектния функционален дом!

Черни кухненски шкафове с матово покритие и push механизъм (без дръжки)

4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

Когато видите кухня, решена в черен мат сигурно си мислите колко стилни изглежда тя. А изчистеният дизайн без дръжки определено е предпочитан, заради минималистичния си стил. Това е перфектно решение за вашата кухня, ако имате намерение да почиствате шкафовете ежедневно. Push механизмът ни кара да пипаме вратичките всеки път, когато нещо ни потрябва. А когато готвим ръцете ни винаги са замърсени с храна. Но дори и да не са, представете си как постоянно ще оставяте отпечатъци от пръсти по вратите на шкафовете, които ще трябва да забърсвате постоянно.

Долни кухненски шкафове с вратички

4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

Да, може би вратичките в долната част на кухнята изглеждат по-изчистено и семпло, но не са особено практични. Те са често разпространениtе и много хора ги избират за кухните си без дори са се замислят. И след това се започва трупането на тави и тенджери една в друга и една зад друга. По този начин, всеки път, когато ви се наложи да извадите нещо, трябва да извадите съдържането на целия шкаф, за да стигнете до него. Решението е просто - изберете чекмеджета. Големи, широки и с достатъчна дълбочина, чекмеджетата ви позволяват да подредите посудата си по по-прилежен начин, така че всичко да е удобно за съхранение и употреба.

Мивка тип купа

4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

Изключително красиво и стилно е, но за съжаление е и толкова неподходящо. Обикновено подобни мивки се помещават в едни от най-стилните бани, които сме посещавали. Истината е, че те са истински кошмар що се касае до тяхното почистване. В пространството между мивката, плота и стената може да се образува много мухъл, заради непрестанната влага. Достъпът до него е много труден, което го прави почти невъзможен за почистване.

Сив ламинат

4 популярни интериорни решения, които дизайнерите НЕ препоръчват

Може и да ви се струва добра идея, о истината е,ч е изглежда доста неестествено. В натуралния си вид дървото не изглежда по този начин, а има доста по-топли нюанси. Поставяйки сив ламинат на пода, ще го накарате да изглежда прекалено студен, неприветлив и евтин. Друго предизвикателство, което създава е, че много трудно се комбинира с мебели от дърво. Някак не си подхожда с топлите цветове.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay