Добрият служител разваля работата

Прекалените ентусиасти влияят отрицателно върху екипа

Добрият служител разваля работата
photl.com

Общоприето е схващането, че мотивираните личности успяват да "заразят" по-малко старателните си колеги с нестихващия си ентусиазъм. Представете си как новата колежка хвърчи из офиса, отмята задача след задача, а на вас ви става гузно и неохотно се захващате за работа.

Американски учени са доказали, че добрият служител демотивира останалите си колеги, научаваме от The Daily Mail. Те са нарекли явлението "Ефектът на Тайгър Уудс". Голфърът е заслужил честта да бъде кръстник на откритието, защото изследователи от Северозападния университет в Чикаго са установили, че когато той е бил в най-добрата си спортна форма, останалите играчи са се представяли по-зле, когато участват на турнири с него и по-добре, когато е отсъствал от такива. Икономисти пък са изчислили, че това явление е увеличило приходите на Уудс с 4 милиона долара.

Според чикагските учени, офисът работи на същия принцип. Всеки бонус и похвала от ръководството може да се отрази негативно върху служителите, които не се справят толкова добре на работното място. Това, от своя страна, ги кара да губят вяра в себе си и вместо да се състезават с първенеца, те всъщност се отказват.

18 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти