Професия: вечно пътуващи

Поемат в непознати посоки, за да ни разкажат

Професия: вечно пътуващи
http://10answers.com

Лара Дънстон и Теренс Картър са лудо влюбени един в друг и в приключенията по света. Тя е писателка, а той фотограф. Когато пътуват, тя пише, той снима. Предприемат свои собствен експеримент, който наричат GranTourisimo. Досега ги е отвел до 24 различни дестинации, но крайната все още не е определена. Когато пътуват, те се променят. Опитват се да живеят като местни, разучават особеностите на мястото, а след това го разказват на своите почитатели. Схемата им работи безотказно, а фоторазказите, които се раждат печелят  сърцата на много авантюристи като тях.

Пред 10answers* приключенското дуо разказва за щастието да работиш като "пътешественик" и за онези неща, от които черпят своето ежедневно вдъхновение.

Лара Дънстън описва своята професия като обвързваща, провокираща и най-вече вдъхновяваща. Инспирира се от Пол Дерокс, странстващ поет, който пътува без посока и пише за хората и културите, с които се среща. Според нея всяко място крие своя чар и силата да вдъхновява. Хората трябва да пътуват с обятия, широко отворени към новото, готови за непознати приключения. Лара разказва, че със своя съпруг нямат истински дом. Обитават определени домашни пространства за 2-3 седмици и след това ги напускат. Защото животът не спира да им предлага нови уютни места, в които да се настанят. Проблемът на младите, според Дънстън, се корени в липсата на осъзната младост. "Най-добрият съвет, който съм получавала, ми го даде приятел на баща ми. Младите пропиляват младостта си - това ми каза той. Пълни са с енергия, а я погубват пред телевизора. Не го правете, излезте, живейте, сега е моментът."

За Теренс Картър фотографията е нещо просто. Снимането на хора, места и чинии. Обожава да щрака в Барселона, обяснява, че испанският град е пълен с креативна енергия и навсякъде се случва нещо, което няма как да не заснеме. По пътищата винаги носи със себе си балама, която си е купил по време на трип до Истанбул. Относно съвместната работа със съпругата си и фоторазказите, които създават Теренс споделя: "Нищо не е идеално. Вярваме в свободата и липсата на ограничения, като се стараем това да личи и в творбите ни. Съвършенство се достига само, когато съзнанието е свободно."

Приключенията на двамата влюбени "преносители на вдъхновение" можете да разгледате на блога им www.grantourismotravels.com, където е побрана много полезна /в някои случаи и жизненоважна/ информация относо местата, до които са пътували.

61 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти