Очаква се да излезе телевизионен сериал за създателите на Барби и Братц

На фона на всеобхватната мания по Барби тази година, благодарение на филма на Грета Геруиг, се очаква още един проект в стил Барби – и този път ще включва Братц.

Според Deadline, CBS е придобила правата върху "You Don't Own Me: How Mattel V. MGA Entertainment Exposed Barbie's Dark Side" от професора по право в USD Орли Лобел, книга, която описва паралелните пътувания на създателя на Барби Рут Хендлър и създателят на Братц Картър Брайънт. Според изданието този ход може да доведе до разработването на потенциален телевизионен сериал. Представители на CBS, Mattel и MGA все още не са направили изявление по темата.

Книгата на Лобел противопоставя Mattel (Барби) и MGA (Bratz), две чудовищни компании, които са съперници в света на играчките от години. Според резюмето на "You Don't Own Me" Брайънт, бивш служител на Mattel, е отсъствал от работа през 2000 г., когато за първи път започва да проектира концепцията за евентуалната си линия кукли Bratz за милиарди долари.

Две седмици преди да напусне Mattel, Брайънт продава идеята на MGA, което води до продължила години съдебна битка, в която Mattel съди Брайънт и MGA, твърдейки, че притежава авторските права върху марката Bratz, според The New Yorker. MGA отвърна в съда, твърдейки, че Bratz е създаден по време на паузата на Брайънт от бившия му работодател.

Все още не е ясно как книгата на Лобел за борбата за интелектуална собственост ще бъде разгледана в потенциален телевизионен сериал. Въпреки това Deadline отбелязва, че самата книга се гмурка дълбоко в предишните истории на Хендлър и Брайънт, тъй като двамата брилянтни изобретатели са създали въздействащи творения, които очевидно почти ги унищожават в процеса.

Филмът на Геруиг "Барби" предизвика огромно търсене на Барби – от маркетингови кампании с розова тема надлъж и нашир до жаждата за още проекти, вдъхновени от Mattel. New Yorker съобщи, че Mattel работи над 45 филма, вдъхновени от други марки играчки. Междувременно Bratz също влезе под светлината на прожекторите, тъй като феновете изискват още едно повторение на историята му след филма от 2007 г., анимационния телевизионен сериал, видеоигрите и много други.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay