Разкриха причината за моментното разсейване

Разсеяността си има обяснение

Съществува напълно логично обяснение, което разкрива защо губим ключовете си, например. Според група изследователи основната причина за моментната разсеяност може да е резултат от "задрямване" на малки части от мозъка.

 

Въпросното твърдение е доказано от научния екип от университета на Уисконсин. В такова състояние често забравяме или правим несъществени грешки, като това да извадим вилица вместо лъжица от шкафа.

 

Изследователите измерват електрическите вълни в мозъка и откриват, че някои нервни клетки на уморени хора могат за кратко да се "изключат". "Дори преди човек да се почувства уморен, има признаци в мозъка, че трябва да спре някои дейности, които изискват повече внимание", казва авторът на изследването проф. Киара Чирели.

 

Досега специалистите мислеха, че недостигът на сън се отразява общо на целия мозък. Оказва се обаче, че специфични групи неврони могат също да заспят.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти