Какво си мисли мъжът до вас? Надникнете в очите му и разберете!

Очите наистина са прозорецът към душата

Очите са сред първите физически дадености, които забелязваме в някого. Освен много красиви и хипнотизиращи, те могат да бъдат и портал към мислите на човека срещу нас. Случвало ли ви се е да гледате някой в очите и да се чудите за какво ли мисли, дали не прикрива емоциите си?

Ако винаги сте си мечтали да можете да четете мисли, то внимателното вглеждане в очите на хората може да ви помогне да придобиете тази суперсила. Искате да разберете какво мисли някой мъж? Проследете погледа му и ще ви стане ясно. Ето за какви знаци да внимавате.

Ако гледа наляво
Ако зададете въпрос на някой мъж и той погледне наляво, това е знак, че ви казва истината. Защо ли? Множество изследвания показват, че зениците ви ще се съсредоточат наляво ако се опитвате да извикате даден спомен в съзнанието си. Само внимавайте да не се объркате с ваше ляво, за да не набедите несправедливо някой в лъжа.

Какво си мисли мъжът до вас? Надникнете в очите му и разберете!
Thinkstock/Guliver

Ако гледа надясно
Когато очите на човек са насочени надясно, то той се опитва да бъде креативен и да измисли нещо. Ако попитате мъжа до вас какво е правил и той обърне поглед надясно, означава, че си измисля някакъв сценарий, който не се е случил. Учени са доказали, че лъжем повече, когато гледаме надясно.

Ако зениците се разширят
Известно е, че зениците ни се разширяват, когато видим някой, който намираме за привлекателен. Ако погледите ви се срещнат и видите, че зениците на мъжа срещу вас се разширяват, то това е знак, че той харесва онова, което вижда.

Зениците  се разширяват и при засилен интерес. Ако разказвате интересна и увлекателна история, хората ще ви гледат с по-разширени зеници.

Какво си мисли мъжът до вас? Надникнете в очите му и разберете!
Thinkstock/Guliver

Ако зениците се свиват
Зениците се разширяват, когато хората за заинтересовани. По тази логика те се свиват, когато човек е отегчен. Ако говорите с някой мъж и видите как зениците му се свиват, то най-вероятно историята, която му разказвате не му е по вкуса. Ако и погледът му е леко отнесен, то със сигурност не ви обръща много внмание.

Ако мигането на клепачите намалее
Хората мигат по-малко, когато лъжат. Това е така, защото мозъкът им работи усилено, за да измисли някаква история. Ако мъж ви каже, че е свободен без да мигне нито веднъж, то е силно вероятно да не казва истината.

Какво си мисли мъжът до вас? Надникнете в очите му и разберете!
Thinkstock/Guliver

Ако мигането на клепачите зачести
Момичетата от филмите пърхат с мигли не без причина. Има нещо много атрактивно и привлекателно у хората, които мигат по-често. Ако човекът срещу вас го прави, това може да е знак, че ви харесва. Получите ли такъв сигнал, не се колебайте да отвърнете и вие.

Ако е прекалено втренчен
Хората си мислят, че за лъжците е трудно да осъществят очен контакт. Интересното е, че изследванията показват друго. Ако мъж ви гледа право в очите и не отмества поглед дълго време, то той най-вероятно опитва твърде напористо да изглежда сериозен, а всъщност ви лъже.

Нормално е да не се вторачваме и да прекъсваме очния контакт от време на време. Имайте едно наум ако някой прекалява с погледите.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти