Паста с пиле по тоскански

Паста с пиле по тоскански

Паста със задушени пилешки гърди и хрупкав бекон. Звучи вкусно, нали? Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

400 гр. спагети

1 с. л. зехтин

3 броя пилешки гърди

сол

черен пипер

6 филийки бекон

2 скилидки чесън

2 ч. домати от консерва

3 ч. бейби спанак

1/2 ч. сметана

1/3 ч. настърган пармезан

свеж босилек

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете спагетите според указанията на опаковката. Запазете 1 чаша от тази вода.

Междувременно в голям тиган на средно силен огън загрейте масло. Подправете пилето със сол и черен пипер и гответе до златисто, около 8 минути на страна. Оставете да си починете 10 минути, след това нарежете на тънко.

Междувременно в същия тиган запържете бекона на умерен огън до хрупкаво, около 8 минути. Отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния, след това нарежете. Изсипете половината мазнина от тигана.

Добавете чесъна, доматите и спанака към тигана и гответе на умерен огън, около 2 минути. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете сметаната, пармезана и 1/2 чаша от запазената вода. Оставете да къкри 5 минути.

Добавете сварената паста и разбъркайте, след това добавете пилето и бекона и разбъркайте, докато се смесят. 

Сложете малко пресен босилек и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay