Планирайте отпуската си

Може и да е лято, но работа винаги ще има

Лятото е сезонът на отпуските, но понякога излизането от офиса може да се окаже трудна задача. Това, че повечето хора са във ваканция, не означава, че за вас няма работа. Ето защо е добре да организирате отсъствието си от офиса, а в основата на успешната почивка стои планирането.

 

Споменете на колегите си няколко седмици предварително, че няма да ви има за известно време. Така те ще могат да си направят плановете за работата, която ще могат да свършат, докато вас ви няма.

 

Планирането на времето, в което няма да ви има в офиса, донякъде е по-сложно от организирането на цялата ви почивка. На първо място трябва да имате едно на ум, когато избирате своите почивни дни. Най-вероятно всички искат да почиват през уикендите или на трети март, но понякога просто няма как – все някой трябва да работи.

 

Ако няма да ви има повече от една седмица, е хубаво да запознаете екипа си с вашите проекти. В случай че се наложи нещо по тях да бъде променено, ще има кой да го свърши вместо вас. Също така се уверете, че сте спазили всички срокове, преди да тръгнете нанякъде.

 

И не забравяйте да изберете свой колега, който би бил в състояние да ви замества при спешност. Оставете неговите координати на бюрото си, а още по-добре – на гласовата си поща. Така с помощта на колегите си и с тяхното разбиране, ще изкарате една безоблачна почивка далеч от служебните си задължения. Към които обаче скоро ще трябва да се върнете и да се реванширате на всички, превърнали вашето отсъствие във възможно.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
V D 12.07.2011|15:36
Няма как човек да не планира отпуската си и да не се съобрази със задълженията си и с колегите си в офиса. Затова се правят графици когато наближи сезона на отпуските и се предупреждава поне 2 седмици преди това. Винаги можеш да се освободиш от работа, за да си починеш, стига обаче шефа ти да разреши.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти