Защо Кристиано Роналдо носи черен лак на ноктите на краката си?

Футболистът Кристиано Роналдо, един от най-известните спортисти в света, наскоро влезе в заглавията, тъй като някои наблюдателни фенове забелязаха, че той е с лак на пръстите на краката си - и причината няма нищо общо с тенденциите. Нека разберем защо мъжете правят това от над 5000 години и каква е причината Роналдо да възприеме тази практика.

Мъжете носят лак за нокти от по-дълго, отколкото си мислите

Една от най-старите цивилизации, които са използвали лак за нокти, е Вавилон, където мъжете боядисвали ноктите си със смлени минерали преди битки. Цветовете, които са избрали, посочвали техния ранг и класа и служели като начин за сплашване на враговете им.

По същия начин мъжете в Древен Египет носели лак за нокти според социалното си положение, като по-тъмните нюанси били запазени за елита. Някои гробни рисунки показват мъже, получаващи маникюр от слугите си. Лакът за нокти е бил козметичен продукт и символ на авторитет и престиж.

Днес много известни мъже използват лака за нокти като начин да изразят своята креативност и индивидуалност или да направят изявление относно разнообразието на пола. Носенето на лак за нокти може да бъде форма на себеизразяване, която изразява вашата идентичност и ценности.

Черните нокти на краката на Роналдо са повече от лично предпочитание или модно изявление

Кристиано Роналдо е известен с безупречната си физика и отдаденост на фитнеса, който поддържа чрез строг хранителен и тренировъчен режим. Един любопитен аспект за него озадачи хората онлайн: черните му нокти на пръстите на краката. За първи път беше забелязан с черен педикюр по време на почивка през 2010 г. и оттогава това е обичайна практика за спортиста. Той често показва добре поддържаните си нокти на краката, а феновете често повдигат вежди, опитвайки се да осмислят това.

Много топ спортисти, като ММА бойци, лакират ноктите на краката си в черно, за да предотвратят напукване или разцепване по време на интензивна физическа активност. Освен това, покриването на ноктите на краката със защитен слой може да предпази ноктите от гъбички и бактерии. Тъй като работата на Кристиано Роналдо изисква да носи затворени обувки през по-голямата част от времето си - на и извън терена - той е по-склонен към инфекции на краката от останалите.

Докато черните нокти на краката на Роналдо може да изглеждат странни или ексцентрични за някои хора, тази практика показва неговия професионализъм и отдаденост на занаята му. Футболистът израства в бедност и става милиардер и никога не се колебае да помогне на другите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay