9 причини, поради които жените напускат мъжете, които обичат

9 причини, поради които жените напускат мъжете, които обичат
Pexels

Жените са силни и невероятни и винаги ще се борят до последния си дъх само за да спасят една връзка. Но дори и най-силните от нас не могат да се примирят с това, че някой, когото обичаме най-много, се отнася с нас като все едно сме без значение.

Никой не може да преживее чувството на самота до някой, който трябва да ни накара да се чувстваме добре. 

Ето причините, поради които жените напускат мъжете, които обичат.

1. Чувства, че не може да бъде себе си

Ако тя чувства, че трябва да се промени, за да бъде приета, няма начин да бъде щастлива в такава връзка. Ако един мъж постоянно я унижава заради начина, по който се държи, смее се или се чувства, как може тя да бъде себе си?

Любовта не означава да промениш себе си, за да направиш някой друг щастлив. Става дума за това да бъдеш приет такъв, какъвто си и да работите по проблемите - заедно.

2. Не е оценена

Ако усилията й не бъдат оценени, тя ще спре да ги прави. Никоя жена не заслужава да бъде приемана за даденост и не се заблуждавайте, тя ще си тръгне, независимо колко много ви обича.

Защото да прави всичко възможно да направи другия човек щастлив, само за да бъде пренебрегван, изцежда силите й. След като го изчерпи, тя просто ще си тръгне.

Той ме приема за даденост: 9 причини защо

Той ме приема за даденост: Какво да правя?

3. Връзката се усеща като емоционален товар

Ако всичко, което прави, изисква предварително планиране и притеснение за това как другият може да реагира, връзката скоро се превръща в бреме.

Ако един мъж непрекъснато се заяжда с нея, че прави нещата погрешно, омаловажава я и я кара да се извинява, независимо дали е направила нещо нередно или не, тя скоро ще бъде изтощена под тежестта на справянето с емоционална пиявица.

5 предупредителни знака, че той ви манипулира емоционално!

4. Омръзнало й е да бъде сравнявана с други жени

Как може да е сигурна дали мъжът й я обича, ако постоянно я сравняват с други жени? Как може да е сигурна в собственото си достойнство, ако непрекъснато слуша как другите жени са по-умни, по-добре изглеждащи или по-забавни?

Ако някой, който трябва да бъде най-голямата ви опора, е този, който ви съсипва, тогава този човек не си струва да оставате с него. Този човек вече не е достоен за вашата любов.

5. Няма уважение

Любовта без уважение не означава нищо. Той може да изпее най-великите песни, да каже най-милите думи, но ако няма уважение, те не означават нищо. Жена, която не е уважавана във връзката си, не е щастлива жена. И тя със сигурност ще си тръгне, защото да бъдеш третиран без уважение е най-лошият възможен начин да бъдеш третиран.

Тя е много повече от просто партньор, приятелка или съпруга. Тя е невероятна, силна, нежна и най-грижовният човек в едно. И ако това не заслужава уважение, не знам какво заслужава.

Тръгвам си, защото съм уморена от твоята половинчата любов

6. Сексуалният живот липсва

Непълноценният сексуален живот е проблем, за който четем най-много. Сякаш всичко се върти около секса. Но липсата на секс сама по себе си не е проблем. Секс без емоции или секс без грижа или любов не означава нищо.

Ако тя е единствената, която полага усилия във връзката, но той се отказва в момента, в който той приключи, това означава, че не го е грижа за нея достатъчно, за да я задоволи. 

7. Дългосрочните цели са несъвместими

Това всъщност е причина номер едно за разпадането на дългосрочни връзки. Всичко е забавление и игри, докато сме млади и все още не мислим да се установим. Но какво се случва, когато един човек е готов да гради кариера, а другият е готов за дете?

Какво се случва, ако един човек иска да се премести, а другият е обвързан с мястото, където живее в момента? Тя ще сложи край на нещата, ако тя е тази, от която се очаква да направи жертва, защото любовта е свързана с компромис. Да очакваш тя да се откаже от мечтите си само за да осъществи твоите е сериозно егоистично.

8. Вече няма усилия във връзката

Ако тя е единствената, която полага усилия, скоро ще се умори от тези глупости. И щом тя спре да полага усилия във връзката, считайте я за мъртва завинаги.

9. Чувства, че е единствената, на която й пука

Ако тя започне да се чувства като в едностранна връзка , как очаквате да остане и да се бори? Как можеш да очакваш от нея да работи за нещо, за което вече не е сигурна, че съществува?

Тя няма причина да вярва, че има нещо, заради което си струва да остане, защото ти не си й дал нищо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay