Искрено за благотворителността!

"Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите."

Благотворителността не е самоцел в нашето ежедневие, а необходимост, с която се измерва колко сме напреднали в колективното си развитие като общество. Да помагаш на нямащите, безпомощните и хората в безизходица да постигнат нещо, е задължение на всички нас.

Обществото е в дълг към всяко изоставено дете в България. Отговорни сме да им осигурим всичко онова, от което са лишени, а именно - семейство, любов и ласка. Предполагам, че мнозина ще възкликнат, че нищо не зависи от нас, защото отново някой или нещо друго извън нашата лична воля е по-силно, поради което: "Нищо не става в нашата държава както трябва, нужни са връзки”. Или отново някой ще възкликне: "Благотворителност – явно имат някакъв интерес, за да го правят”.

Дори анкетата, в която мнозина от вас се включиха показва, че българинът не храни доверие към организирани благотворителни кампании при закупуване на съответни продукти!

Цели 62.1% от анкетираните са заявили, че не вярват и не купуват подобни продукти!

Само 21.8% вярват и целенасочено си купуват продуктите, за да подпомогнат каузата и 16.1% вярват, но не се сещат да си купуват продуктите.

Статистиката само доказва, че мнозина от вас може би не са виждали достатъчно добри примери, за да се чувстват сигурни, че усилията сторени в подобни кампании водят до положителни крайни резултати!

Искрено за благотворителността!Thinkstock/Guliver

Както знаем обаче, всяко правило си има своите изключения и колкото повече това правило се нарушава от успешни примери, толкова по-бързо ще се възстанови равновесието в обществото и отново ще се спечели вашето доверие. Доверието на потребителите!

Нашата "Приказка без край” е към своя успешен финал. Добрият пример на фирма Градус, фондация "За Нашите Деца” и Столична Община с благотворителната кампания "Бъди Герой!”е доказателство, че въпреки трудностите и обстоятелствата, благородните мечти се сбъдват, а в случая  - само в рамките на 1 година.

Детска къща е постигната цел и съвсем скоро най-малките деца на България в неравностойно положение ще бъдат настанени в уютен дом, заобиколени от грижите на семейство, приятели и съмишленици, които ще им осигурят по-добър старт в живота.

Независимо дали сте били Герой в тази кампания или не – обещанието, което фирма Градус е поела към своите потребители и бизнес партньори е изпълнено.

Къщата е налице!

Искрено за благотворителността!Thinkstock/Guliver

Едно добро дело е извършено с много общи усилия:

"Каквото сме направили само за себе си в живота ни, умира с нас. Каквото сме направили за другите и за света, остава завинаги." Албърт Пайк

При първата копка миналата година на Игнажден (дни преди Коледа), фирма Градус и фондация "За Нашите Деца” си пожелаха след една година да има готова къща, децата да са в нея и те да ги посетят на тази първа за тях Коледа в новия им дом.

На път е тази мечта да се превърне в реалност – какъв по-хубав край на една приказка?!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти