Какво е чувството да скъсаш с някого онлайн

Какво е чувството да скъсаш с някого онлайн
Pexels

"Най-дългите секунди в моя живот бяха в търсене на сила да натисна бутона за края на разговора, ние просто се взирахме един в друг, неловко, полузасмяни, докато размятах телефона си насам-натам", казва 28-годишната Лора. Тя току-що се е разделила с приятеля си с когото са заедно от шест месеца чрез видео разговор в една от социалните мрежи. Тя обяснява колко е странно да скъсаш с някого онлайн, тъй като стриктно спазва препоръките на здравните власти.

"Вероятно не бих го направила онлайн, ако имах избор. Но той настоя, че иска да ме види, след като му изпратих съобщение, че трябва да поговорим." Лора не се е виждала с приятеля си от повече от месец и именно решението да остане изолирана вкъщи потвърждава съмненията, които има за връзката си.

"Не се раздирах от терзания как ще живея без него за незнайно колко време. Замислих се колко са сериозни чувствата ми щом предпочитам да съм вкъщи сама." Лора споделя, че чак сега разбира, че е знаела, че всичко е приключило преди изолацията и е щастлива, че не се е поддала на натиска да бъдат затворени заедно. Тя е знаела, че ще се разделят. Но да се разделиш с видео разговор? Това определено не е лесният изход.

"Обикновено скъсвам с някого очи в очи, особено ако сме били толкова дълго заедно. Тези седмици бяха пространството между нас, което улесни просто да кажа това, което си мислих, но когато нещата станаха емоционални, се чувствах наистина неловко. Иначе можех да го прегърна, утеша или просто да му обясня спокойно. Просто не знаех какво да правя или кажа, докато той седеше там и плачеше. Бях на косъм да му кажа, че можем да останем заедно. Но изведнъж му затворих телефона. Това беше най-неудобният момент в живота ми."

Същото се отнася и за 30-годишната Мария, която се разделя с гаджето си, с което са заедно четири години, след като разбира, че той си е направил профил в сайт за запознанства.

"Разбрахме се по телефона, след като му изпратих екранна снимка на неговия профил. Всичко това се случи точно когато правителството въвеждаше ограниченията и току-що бяхме започнали да си търсим апартамент заедно, така че за щастие по това време живеехме отделно."

"Помолих го да изнесе нещата ми от апартамента му. Той ги остави на прага ми, без да дори да ми звънне. Това наистина ме разстрои, би било хубаво да приключим отношенията си лично, макар и на разстояние от два метра. Карантината със сигурност ограничава всякакви шансове за помирение. Използвам това време за рехабилитация на отношенията, за да разсъждавам върху това, което се обърка и да се съсредоточа върху мен за малко. Радвам се, че не заживяхме заедно, защото това със сигурност би направило нещата много по-сложни."

25-годишната Вяра обаче няма този късмет. Тя се разделя с приятеля си преди две седмици, но решават да се изолират заедно. "Всъщност не сме мислили да заживеем засега отделно, защото родителите и на двамата са възрастни, а общественият транспорт не е най-сигурното място днес. За да бъда честна, не беше толкова лошо, колкото очаквах, но мисля, че е защото в момента не контактуваме с други хора и ревността я няма."

Спорят обаче – много. "Караме се за всевъзможни неща и в кавгите си казваме неща, които сме мислили от известно време. Той има някакво различно отношение, защото аз съм тази, която приключих всичко и мисля, че той очакваше тази ситуация да ме накара да променя решението си. Но така или иначе – ние не бяхме щастливи."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти