Пилешко месо с бекон, царевица и сметана

Ще ви предложим рецепта за изключително вкусно пилешко месо със сметана, бекон, царевица и чесън. 

Необходими продукти:

4 филийки бекон

3 броя пилешки гърди

сол

черен пипер

2 с. л. масло

3 скилидки чесън, накълцан

2 ч. л. мащерка

1 ч. сметана

200 грама крема сирене

1/2 ч. настърган пармезан

2 ч. царевица

щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

В голям тиган на умерен огън гответе бекона, докато стане хрупкав. Извадете и отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния. Накълцайте на парчета. 

Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер. В същия тиган добавете пилето и гответе, около 8 минути на страна. Извадете от тигана и сложете в чиния. Отцедете излишната мазнина от тигана.

Разтопете масло в тигана и добавете чесъна и мащерката. Гответе около минута. Добавете сметаната, крема сиренето и пармезана и оставете да къкри, докато се сгъсти, около 2 минути. Добавете царевицата и подправете със сол, черен пипер и червен пипер. 

Върнете пилето в тигана и гответе, докато се затопли, около 5 минути.

Поръсете с бекона и още мащерка и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти