Ще ви предложим рецепта за изключително вкусно пилешко месо със сметана, бекон, царевица и чесън.
Необходими продукти:
4 филийки бекон
3 броя пилешки гърди
сол
черен пипер
2 с. л. масло
3 скилидки чесън, накълцан
2 ч. л. мащерка
1 ч. сметана
200 грама крема сирене
1/2 ч. настърган пармезан
2 ч. царевица
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган на умерен огън гответе бекона, докато стане хрупкав. Извадете и отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния. Накълцайте на парчета.
Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер. В същия тиган добавете пилето и гответе, около 8 минути на страна. Извадете от тигана и сложете в чиния. Отцедете излишната мазнина от тигана.
Разтопете масло в тигана и добавете чесъна и мащерката. Гответе около минута. Добавете сметаната, крема сиренето и пармезана и оставете да къкри, докато се сгъсти, около 2 минути. Добавете царевицата и подправете със сол, черен пипер и червен пипер.
Върнете пилето в тигана и гответе, докато се затопли, около 5 минути.
Поръсете с бекона и още мащерка и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |