Супа Авголемоно е страхотна свежа супа, която може да приготвите, за да се насладите на последна "хапка" лято.
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 средно големи моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязана
3 скилидки чесън, накълцан
8 ч. пилешки бульон
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
сол
черен пипер
1/2 ч. бял ориз
3 ч. накъсано пилешко месо
3 големи жълтъка
сокът от 2 лимона
пресен копър, нарязан
лимонови резени, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера на умерен огън загрейте олиото. Добавете лука, морковите и целината и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете бульона, мащерката и ригана и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври. Добавете ориза и намалете силата на котлона. Оставете да къкри, докато оризът се свари, около 20 минути. Добавете пилешкото месо в тенджерата и оставете да къкри.
В средно голяма купа разбийте жълтъците и лимоновия сок. Бавно добавете ¼ чаша горещ бульон към яйцата, докато разбивате. Бавно върнете сместа обратно в тенджерата. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 5 минути.
Сервирайте супата с пресен копър и лимонови резени.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
2 | 0 |