Представяме ви една гениална рецепта – лесна и изключително полезна, поради куп причини. Става въпрос за крем-супа, но не картофена, а от коприва.
Пролетната билка е изключително полезна, когато говорим за здраве и красота. Тя побира в себе си витамини, минерали, органични киселини и други полезни вещества. С две думи: задължителна за прием!
Рецептата:
Продукти
около 500 грама коприва
1 глава лук
1 морков
250 грама сирене
половин литър прясно мляко
3 яйца
сол
20гр. масло
При желание можете да си направите и домашно приготвени крутони, които си пасват идеално с всеки вид крем-супа. Вижте как тук.
Начин на приготвяне
Оставяме копривата да заври за около 15 минути, заедно със ситно нарязания лук и моркови.
След това отцеждаме водата, като отцедената течност запазваме.
Добавяме сиренето към копривата и пасираме.
В отделен съд разбиваме яйцата, добавяйки и прясното мляко.
След това прибавяме и тази смес към тенджерата с копривата, като разбъркваме добре и връщаме на котлона, за да заври.
Бъркаме бавно и постоянно, докато се получи достатъчно гъста и кремообразна супа.
Накрая се добавя и маслото, а за финал – крутоните.
1 | 0 |