Историята на жена, родила първото си дете на 70

В свят, в който ограниченията и бариерите са наложени от обществото, тази жена се противопоставя на всички шансове и се превръща в символ на надеждата. От нейното скромно начало в малко село в Индия до това да стане една от най-дълголетните майки в света, като роди първото си дете на много напреднала възраст, нейната история ни вдъхновява да се изправим пред собствените си страхове и да преследваме мечтите си, независимо от обстоятелствата.

Името на Раджо Деви Лоън е синоним на надежда, тя се противопоставя на обществените конвенции, като се впуска в желанието да стане майка в напреднала възраст. Чрез безброй медицински изследвания и лечения за безплодие тя се бори с несгодите с непоколебима решителност.

Нейната издръжливост и смелост ѝ помогнали да постигне мечтата си, като най-накрая родила първото си бебе на 70-годишна възраст, разчупвайки бариерите и опровергавайки очакванията. Нейната история е напомняне, че никога не е твърде късно да преследваме целите си и да изпълним най-съкровените си копнежи.

Раджо Деви Лоън стана най-старата майка в света, въпреки критиките, с които се сблъска, твърдейки, че излага живота си на риск и обрича детето си на агонията от загуба на родители в ранна възраст.

След противоречиво лечение с ин витро оплождане на 70-годишна възраст тя най-накрая ражда момиченце и едва не умира от усложнения при раждането. Но години по-късно 78-годишната жена казва, че раждането на дъщеря ѝ Навийн я е направило по-силна и ѝ е помогнало да живее по-дълго.

След лошото си здраве крехката майка вярва, че желанието ѝ да види момиченцето си омъжено ѝ дава сили да се бори и да доживее, за да стане свидетел на специалния ден. Раджо, който живее в отдалеченото село Хисар, Индия, с Навийн, съпруга си Бало и втората му съпруга Уми, казва: "Единствената причина да съм все още жива въпреки болестта си е Навийн."

"Тя е дар, който Бог ми е дал, и докато не я омъжа, не мога да си позволя да умра. Това ще се случи, когато навърши 15, но дотогава просто не мога да умра."

Мнозина предполагат, че тази бременност е вредна за здравето на майката. И техните съмнения изглеждат оправдани, когато Раджо се разболява сериозно, почти умирайки от следродилни усложнения, свързани с нейното ин витро.

Но Раджо дори е надживяла своя лекар, който я придружавал през целия процес, и тя отдава всичко на това, че има за какво да живее: дъщеря си. 

Раджо каза: "Когато Навийн се роди, лекарят ме помоли да спазвам пълна почивка в леглото, но аз не го послушах и затова здравето ми се влоши толкова много. Не съм свикнала да почивам и затова не можах да избегна работа дори след като тя се роди. Работата е това, което съм правила през целия си живот.”

Сега обаче всичките ѝ здравословни проблеми изглеждат изчезнали. "Сега се чувствам много по-добре. Лекарят се грижеше много добре за мен, но за съжаление вече почина. Той похарчи много пари за медицинските ми разходи, за да ми помогне да имам дъщеря си. Наистина оценявам всичко, което направи.”

Раджо признава, че винаги е искала да бъде майка и въпреки казаното от лекари и други, тя е била готова да го направи. "Когато се оглеждах и виждах деца, сърцето ми се натъжаваше, че не мога да имам дете; Отчаяно исках да имам свое дете", казва тя искрено.

Въпреки че майката вече е достигнала дълбока старост, тя не се тревожи за бъдещето на Навин. "Тя няма нужда да се тревожи за бъдещето си – тя има другата си майка, Уми, нейните чичовци, роднини и баща си, които да се грижат за нея", казва тя.

"Тъй като Навин е единствената ми дъщеря, тя ще наследи цялото ми имущество, което включва 52 000 квадратни метра земя. Бъдещето ѝ ще бъде осигурено."

Смелостта и решителността на тази жена ни напомнят, че независимо колко време е минало, винаги има шанс да изпитате невероятната радост от майчинството.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay