От палатка в Мумбай до Холивуд- историята на Малееша Харва

Въпреки усилията на Индия да премахне бедността, значителна част от населението, приблизително 10,2%, продължава да живее под прага на бедността.

Ще ви разкажем вдъхновяващата история на Малееша Харва, решителна тийнейджърка от бедняшки квартал в Мумбай, чийто живот претърпява забележителен обрат, който помогна на нея и семейството ѝ да излязат от бедняшките квартали.

Запознайте се с Малееша Харва, "Принцесата от бедния квартал"

Малееша Харва, 15-годишна тийнейджърка, е прекарала целия си живот във временна и зле построена къща в Бандра, финансовият център на Индия.

Малееша е родена от родители гуджарати в Мумбай. Баща ѝ работи през целия си живот като клоун на детски събития, за да изхранва семейството. Животът ѝ обаче претърпява драматичен обрат след една щастлива среща.

Една от по-ранните ѝ публикации показва дома ѝ, палатка, състояща се от бамбукови пръчки и парчета плат. Животът в беден квартал бил труден за Малееша. Понякога те нямали чиста вода или достатъчно храна. И имало моменти, когато къщите им били разрушавани от общинското дружество, защото живеели близо до морето.

"Когато е много горещо в Мумбай, трябва да спим на скалите край водата. Но нито едно от тези неща не може да ме откаже да преследвам това, което ми носи радост." Тези предизвикателства направили условията им на живот още по-трудни, но те продължили да се изправят пред тях с решителност.

Щастието винаги е било до нея дори сред условията, в които е живяла

Малееша намирала за странно, когато хората я питали как остава щастлива, въпреки че е бедна. Те вярват, че е ненормално човек да намира радост в нейното положение. Въпреки това тя обича живота си.

Според Малееша щастието не зависи от голяма къща или хубава кола. Най-важното за нея е да има любящо, подкрепящо семейство и грижовни приятели. Тя вярва, че с упорит труд може да постигне всичко друго. 

Денят, който променил живота ѝ завинаги

Малееша Харва винаги е мечтала да стане модел. Това е мечта, която тя държи здраво, откакто се помни. И тогава, преди три години, се случва нещо невероятно.

В разгара на живота си в бедния квартал тя привлича вниманието на Робърт Хофман, американски актьор, който се появи във филма Step Up 2: The Streets. "Бях очарован, когато я срещнах, тя седеше на матрак в импровизирана палатка. Беше толкова поразителна."

Актьорът описа първата си среща с Харва като "нещо като от филм". След това той описва първата им среща, като казва: "Тя стоеше сред група жители на бедните квартали, както всеки друг в града. Но лицето ѝ беше толкова забележително, че не знам как някой би могъл да я пренебрегне"

Повечето хора се съмнявали в нея поради лошите ѝ условия на живот и семейния ѝ произход

Тя говори за това, като каза: "Със сигурност мисля, че съм нарушител на правилата. Много хора смятаха, че не мога да бъда модел, защото имам много тъмна кожа, но аз доказах, че всички тези скептици грешат. Вече не ми пука, ако някой ми каже, че не мога да направя нещо, защото знам, че това не е вярно."

Оттогава на Малееша вече са предложени роли в два холивудски филма. Тя също така стана лице на луксозна марка, наречена Forest Essentials.

Мумбай, известен още като Бомбай, е столицата на индийския щат Махаращра. Това е най-населеният град в Индия с население от около 22 милиона души. Мумбай е град на противоречия, където крайната бедност съществува успоредно с изключителното богатство.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay