Запечен сладък картоф с масло

Сладкият картоф е нашето сладко изкушение, към което посягаме всеки път, когато ни се прияде нещо нетипично. Признаваме, че толкова много го обичаме, че при всяко посещение на супермаркета слагаме поне по една бройка в пазарската си количка. най-вкусен се получава сладкият картоф, запечен на фурна, независимо дали ще бъде цял или нарязан на шайби.

Днес ще ви покажем лесна рецепта, в която дори няма да има нужда да режете сладкия картоф предварително. Пробвайте и няма да съжалявате!

Необходими продукти:

4 сладки картофа, почистени с четка

4 с.л. масло

Сол

Прясно смлян черен пипер

Мащерка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса. Върху тава за печене, постлана с алуминиево фолио, набодете сладките картофи  с вилица. Печете до омекване за около 45 до 50 минути. Оставете ги да изстинат, след това ги разрежете с нож и отгоре намажете с парче масло.

Подправете със сол, черен пипер и мащерка преди сервиране.

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Как се запозна с мъжа си?- Случайно. Не обвинявам никого!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти