Десертът, който ще ви предложим да опитате, е истинско изкушение за всеки, който обича сладките неща. Съчетанието на карамел, бренди и праскови е много добър начин да изненадате любимите хора в края на вечерята. Може да импровизирате и вместо праскови да използвате ябълки, които са подходящи за празничния сезон.
Продукти:
6 праскови
3 супени лъжици бренди
50 грама шам фъстък
6 смокини
100 грама пудра захар
Приготвяне:
-
Бланширайте прасковите за 2 минути. Изплакнете със студена вода и ги обелете.
-
Кипнете 500 мл вода, брендито и 3 с.л. от захарта.
-
Сложете прасковите и ги варете 5 минути. Извадете ги и ги сложете в чиния.
-
Сложете смокините в сиропа и варете 5 минути. Отцедете и пасирайте. Пасирайте смокините и ги поставете отстрани на прасковите.
-
Сипете останалата захар в сиропа и варете, докато започне да се карамелизира.
-
Сипете карамела върху прасковите и поръсете с шам фъстъка.
0 | 0 |