Китайска кухня: Скариди с мед и орехи

Китайска кухня: Скариди с мед и орехи
Parker Feierbach

Повечето хора са свикнали да си поръчват китайска храна, но истината е, че е много по-вкусна, ако си я приготвите сами:

Необходими продукти:

1 ч. вода

1 ч. захар

1 ч. орехи

500 грама скариди, почистени

сол

черен пипер

2 големи яйца, разбити

1 ч. царевично нишесте

олио, за пържене

1/4 ч. майонеза

2 с. л. мед

2 с. л. сметана

сварен бял ориз, за сервиране

зелен лук, нарязан на ситно, за сервиране

Начин на приготвяне:

В малка тенджера сложете водата и захарта и оставете да кипне. Добавете орехите и оставете да се варят 2 минути. С помощта на лъжица с дупки, извадете орехите и ги оставете да се изцедят.

Подсушете скаридите с хартия и ги поръсете със сол и черен пипер. Сложете яйцата в плитка купа или чиния и царевичното нишесте в друга такава купа. Потопете скаридите първо в яйцата, след това в нишестето.

В голям тиган загрейте олиото. Изпържете скаридите за 3-4 минути. След това ги извадете в чиния с кухненска хартия, за да се изцеди излишното олио.

В средно голяма купа рабийте майонезата, меда и сметаната.

Сервирайте скаридите с този сос, сварен ориз и поръсете със зелен лук.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти