Медена торта

Медена торта

Медът е по-здравословната алтернатива на захарта и доста хора го предпочитат дори и при приготвянето на сладкиши. Затова рецептата днес е именно за медена торта, която освен, че е напълно достатъчна сама по себе си може да се използва и като блат за торта с глазура!

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно

Щипка сол

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.ч масло, меко

1/2 ч.ч. пчелен мед

3 големи яйца

1/4 ч.ч. екстракт от бадем

1/2 ч.ч. сметана

Пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см с хартия за печене и намажете с мазнина. В голяма купа разбийте заедно брашното, солта и содата за хляб. В друга голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте маслото и меда, докато маслото стане гладко и сместа стане лека и кремообразна. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, след това добавете бадемовия екстракт. Добавете сухите съставки и разбийте, докато се смесят, след което добавете заквасената сметана и разбийте, докато се смесят.

Изсипете тестото в подготвената форма и печете, докато клечката за зъби, поставена в средата, излезе суха или за 35 минути. Оставете да изстине. Сервирайте с пудра захар.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay