Парфе с кафе

Парфе с кафе

Необходими съставки:

100 мл. кафе

4 яйца

125 гр захар

260 мл. сметана

100 мл. кафе

1 блат за торта

 желатин

 

Начин на приготвяне:


Смесете четирите жълтъка с половината захар. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Смесете  желатина със студена вода. Добавете към сметаната жълтъците. Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа. Добавете белтъците на пяна чрез разбъркване в посока от дъното нагоре. Изсипете сместа в правоъгълна форма или съд за печене. Покрийте го с блата и сиропирайте с подсладено кафе. Оставете във фризера за 6 часа.

 

Презентация:

Нарежете парчета с приблизителна дебелина 1 см, след което ги разделете на още половина, на 45 градуса. Сервирайте с купичка карамел.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти