Тази рецепта ще ви накара да се замислите защо не печете моркови по-често. Когато се пекат, вкусът им се концентрира и подслажда. Съчетайте го с обилни количества пармезан и малко лимон и ще получите супер неустоимо ястие, което всъщност може да се сервира и като гарнитура.
Трикът в тази рецепта е добавянето на пармезана на два етапа. Първо, трябва да поръсите морковите с малко сирене точно преди печене, така че да се разтопи. След това, след като морковите са извадени от фурната, ще добавите малко лимонов сок, малко пресен магданоз и още пармезан.
Ето как да приготвите тези вкусни печени моркови:
Необходими продукти:
1 кг моркови
3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
3/4 ч. настърган пармезан
сол и черен пипер
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Измийте и нарежете морковите на ленти (като пържени картофи).
Сложете хартия за печене в една тава и разпръснете нарязаните моркови.
Поръсете ги със зехтин, накълцания чесън, малко сол и черен пипер, както и половината от пармезана.
Печете морковите 25-30 минути, след което поръсете с лимоновия сок, останалия пармезан и пресния магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |