Когато видях трик за белене на картофи, чрез откъсване на обелките, без да е нужно да се използва ужасната картофобелачка, нямаше как да не го изпробвам.
Според видеоклип в You tube, не е нужно да белите картофите, преди да ги варите, а вместо това можете да ги сварите с обелките и след това изключително лесно да премахнете обелките от тях. Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Е, всъщност, това работи.
Ето как да го направите:
С помощта на остър нож, направете лек разрез, само на обелката, през целия картоф, по средата. Хванете картофа с едната ръка, допрете ножа до него и внимателно го завъртете.
Прехвърлете картофите в голяма тенджера със студена вода (водата трябва хубаво да покрива картофите). Сварете ги, като проверявате дали са готови с помощта на вилица. След това ги изцедете от водата. Щом са достатъчно студени, за да можете да ги пипате спокойно, отлепете обелките от всяка страна на линията, която сте създали. И воала! Обелката ще се плъзне настрани, без да полагате никакви усилия. Това не само драстично ускорява процеса за производство на картофено пюре, но също така прави беленето много по-малко стресиращо. След като опитате този начин на белене, вероятно никога няма да се върнете към стария метод. Вие сте на път към най-бързият и най-лесният начин за приготвяне на картофено пюре.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |