Хума в грижата за кожата: За какво помага?

Хума в грижата за кожата: За какво помага?

Хумата, известна още като бентонитова глина, е естествен продукт, получен от вулканична пепел. Използва се от векове заради многобройните си ползи за здравето и красотата. Ето някои от основните предимства на хумата в грижата за кожата:

Почистване: Хумата е отличен ексфолиант, който ефективно почиства кожата от мъртвите клетки, примесите и излишния себум. Това води до по-здрава, по-гладка и по-сияйна кожа.

Овлажняване: Въпреки че е абсорбираща, хумата всъщност може да помогне за задържане на влагата в кожата. Това е така, защото привлича вода към клетките, което ги прави по-хидратирани.

Намаляване на възпалението: Хумата има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнена, зачервена или чувствителна кожа. Може също така да помогне за намаляване на подуване и подпухналост.

Борба с акнето: Антибактериалните и противогъбичните свойства на хумата я правят ефективна при лечение на акне. Може да помогне за намаляване на бактериите, причиняващи акне, да абсорбира излишния себум и да намали появата на пъпки и черни точки.

Лекува рани: Хумата стимулира регенерацията на тъканите и може да помогне за ускоряване на процеса на оздравяване на малки порязвания, ожулвания и изгаряния.

Избелване: Хумата може да помогне за изсветляване на тъмните петна и белезите по кожата, като същевременно изравнява тена.

Подмладява: Благодарение на своите стягащи свойства, хумата може да помогне за подобряване на еластичността на кожата, намалявайки появата на фини линии и бръчки.

Балансира pH: Хумата има леко алкално рН, което може да помогне за балансиране на нивата на pH на кожата, насърчаване на здравословния растеж на бактериите и предотвратяване на кожни заболявания като екзема и розацея.

Можете да използвате хума под формата на маски за лице, ексфолианти или вани за цялостно почистване и подмладяване на кожата. Винаги използвайте чиста хума и се консултирайте с дерматолог, ако имате специфични кожни проблеми или алергии.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay