Говеждо с броколи на тиган

Говеждо с броколи на тиган

Ще ви предложим една рецепта за вкусно говеждо месо с броколи, приготвено на тиган. 

Необходими продукти:

1/2 ч. пилешки бульон

1/3 ч. соев сос

1/4 ч. кафява захар

2 скилидки чесън

сок от 1 лайм

500 гр. говеждо месо

1 с. л. сусамово масло

1 глава броколи

сол

черен пипер

сусамови семена и сварен ориз, за сервиране

Говеждо с броколи на тиган

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа смесете пилешкия бульон, соевия сос, кафявата захар, чесъна и сока от лайм. 

Вземете един голям тиган. Разтрийте месото с маслото и го сложете в тигана. Запържете по около 5 минути от всяка страна и оставете месото настрана. Когато изстине го нарежете. 

Добавете соса в тигана, след това добавете броколите и накрая месото. Оставете да къкри, подправете със сол и черен пипер. Оставете на котлона около 10 минути. 

Гарнирайте с ориза и сусамовите семена и сервирайте.

Добър апетит!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay