Ще ви предложим една рецепта за вкусно говеждо месо с броколи, приготвено на тиган.
Необходими продукти:
1/2 ч. пилешки бульон
1/3 ч. соев сос
1/4 ч. кафява захар
2 скилидки чесън
сок от 1 лайм
500 гр. говеждо месо
1 с. л. сусамово масло
1 глава броколи
сол
черен пипер
сусамови семена и сварен ориз, за сервиране
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесете пилешкия бульон, соевия сос, кафявата захар, чесъна и сока от лайм.
Вземете един голям тиган. Разтрийте месото с маслото и го сложете в тигана. Запържете по около 5 минути от всяка страна и оставете месото настрана. Когато изстине го нарежете.
Добавете соса в тигана, след това добавете броколите и накрая месото. Оставете да къкри, подправете със сол и черен пипер. Оставете на котлона около 10 минути.
Гарнирайте с ориза и сусамовите семена и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |