Рецепта за пълнен агнешки бут

Рецепта за пълнен агнешки бут

Днес е Гергьовден и повечето хора хапват агнешко. Ще ви предложим рецепта за пълнен агнешки бут:

Необходими продукти:

500 мл вода

250 мл бира
2 бр. моркови
1 кг картофи
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 щипка черен пипер млян
2 стръка розмарин
200 гр. ориз
200 гр. гъби
1 ч. ч. спанак
1 вр. лук кромид пресен
2.50 кг агнешко бутче
2 щипка дивисил
140 мл олио

Начин на приготвяне:

За намазване: 100 мл олио, 1 ч.л червен пипер, 2 щипки черен пипер, 1 щипка розмарин.


В 2 с. л олио, задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориз и подправки. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.


Агнешкият бут се разрязва така, че да се получи "джоб”. Полученият отвор се пълни с готовата плънка и се зашива с дебел конец. Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Посолете агнешкото и го намажете с получената смес.


Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 200 С, около 2.5 – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето. 2 часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay