Всички знаем, че е изключително важно да ядем риба. Препоръчително е поне веднъж или два пъти в седмицата менюто ни да включва риба и морски дарове, затова ще ви предложим една изключително лесна рецепта за печена сьомга, за да можете да ядете риба и през кратките делнични вечери.
Необходими продукти:
1 голямо парче филе от сьомга
сол
черен пипер
2 лимона, на тънки резени
6 супени лъжици масло, разтопено
2 супени лъжици мед
3 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете голям лист фолио в една тава. Напръскайте фолиото със спрей за печене. В центъра на фолиото наредете резените лимон. Поръсете сьомгата със сол и черен пипер и я поставете върху лимоните.
Вземете една малка купа и смесете маслото, меда, чесъна, мащерката и ригана. Изсипете тази смес върху сьомгата и завийте фолиото. Печете около 15 минути. Пуснете фурната на режим "грил" и оставете за още няколко минути.
Гарнирайте с магданоз и сервирайте топло.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |