„Майкини и другите” от Иво Сиромахов – историята продължава

Популярният български сценарист, драматург и писател с втора част на безмилостно смешната сатира, посветена на българската народопсихология.

„Майкини и другите” от Иво Сиромахов – историята продължава

След шеметния успех на разгромяващия сатиричен роман "У майкини" обичаният български писател, журналист, сценарист и драматург Иво Сиромахов ще зарадва почитателите си с не по-малко смайващото продължение "Майкини и другите”!

„Майкини и другите” от Иво Сиромахов – историята продължава

С вечния въпрос "Ракията или компотите?” започва нов сблъсък между Майкини и Вуйнини. Настанало е време за война, която няма да подмине никого. Война, която ще заплашва да завладее дори Холивудските хълмове, когато едно писмо до Леонардо Ди Каприо  е на прага да противопостави двама от най-сексапилните американски актьори в безмилостна надпревара за сърцето на българската мома Радка Папазова.

Фалшивите новини, тролските атаки в социалните мрежи, астрологията, диетите, революционните модни тенденции, политическите интриги, антиваксърството и конспиративните теории се конкурират с любовта към чушкопека, лютеницата и напомпания национализъм.

Героите на романа се мразят и обичат, размахват юмруци, замерват се с буркани, завиждат си, злословят, губят приятели, но най-вече се конкурират един с друг. Защото ако печелят, всички останали трябва да загубят.

„Майкини и другите” от Иво Сиромахов – историята продължава

В "Майкини и другитеви очакват шест месеца, изпъстрени с цял куп драми, възторзи и абсурдни приключения от действителността такава, каквато е, колкото и да не ни се иска.

Иво Сиромахов е сред популярните лица на българската книжна сцена. Автор е на романите "Моят таен любовен живот", "Българско радио”,  "Скарлет + Иво = ВНЛ", "Уважаеми зрители" и "7 жени", сборниците "Дневници и нощници", "Български работи" и "Очила", както и на редица пиеси, публикувани в изданията "Българско криминале" и "Любовни истории".

"Майкини са най-долните същества, които са се раждали някога. Не можем да ги понасяме." (Вуйнини)


"Мен таз книга ни ма бърка." (Шурето)


"Ох, много сте спрели. А аз вече съм на Софията. Цунки!" (Културослав)


"Тази книга експлицира флуктуациите на съвременния творец между екзистенциалния кризис на маргиналията и екстремната дихотомия на ирелевантната пародоксия." (Герасим Евлогиев – Чуди)

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay