„Полунощ в кафене Черният дрозд“ – роман с вкус на пай, утеха и щипка магия 

Добре дошли в Уиклоу, където вълшебният пай в кафене „Черният дрозд“ лекува болката в душите на хората

„Полунощ в кафене Черният дрозд“ – роман с вкус на пай, утеха и щипка магия 

С изкусителен аромат на прясно изпечен домашен пай, поръсен с обилно количество южняшки чар и щипка вълшебство, на книжния пазар излиза "Полунощ в кафене Черният дрозд" (ИК "Сиела") от Хедър Уебър – бестселърът, завладял сърцата на любителите на магическия реализъм и фамилните саги.

Неиздавана досега у нас, американската писателка ни кани да се потопим в очарователна и сърдечна история, в която семейни тайни, трагични загуби и неразрешено минало се преплитат, а утехата намираме на най-неочакваните места.

Сгушено в сенките на планините в западна Алабама се намира градчето Уиклоу, където всеки познава всеки, а от витрината на кафене "Черният дрозд" се носи аромата на дроздов пай, към който местните хора са особено привързани.

За Анна Кейт Уиклоу е познат само от историите на любимата ѝ баба Зий – собственичката на кафенето. Израснала далеч от града, младата жена е обещала на покойната си майка, че никога няма да стъпи там.
Затова когато научава за внезапната смърт на Зий и потегля към Уиклоу, за да уреди погребението и да затвори кафенето, Анна Кейт няма никакво намерение да се задържа в планинското градче. Или пък да се сближава с неговите добросърдечни, но понякога твърде любопитни жители. И определено не иска да се среща със семейството на бащата, когото никога не е познавала.

Баба Зий обаче има други планове. Според завещанието внучката ѝ трябва непременно да остане в Уиклоу поне два месеца и да управлява любимото на всички кафене "Черният дрозд". Така младата жена най-после ще разплете семейното минало, ще разгадае тайната на пая, за който се носят легенди, че лекува болката в душите на хората, и ще научи защо дроздовете и черниците в двора на баба ѝ са толкова специални.

Анна Кейт бързо открива, че нещо в този град с неговите тайни и легенди, ще промени живота ѝ завинаги.
От нея зависи само дали ще се завърне обратно при корените си или ще отлети.

Хедър Уебър "изпича" своите многопластови персонажи с щедра доза любов, вдъхновение и чувство за хумор, които са придружени от плътните вкусове и аромати на уютния и така магичен Уиклоу.

В духа на "Градината на желанията" и "Практична магия", "Полунощ в кафене Черният дрозд" е топъл и емоционален разказ за притегателната сила на корените и утехата, която се крие там, където не сме я търсили – у дома. Понякога е необходимо само малко вълшебство – и парче дроздов пай – които да ни покажат пътя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay