„Приказки за смелчаците от Орехова хора“ от Катерина Егорушкина се бори с детските страхове

Богато илюстрирана от Альона Ястремска тази книга разказва седем истории за детските страхове

„Приказки за смелчаците от Орехова хора“ от Катерина Егорушкина се бори с детските страхове

Без значение възрастта, на която сме, често ни преследват страхове от детството – като страх от тъмнината, страх от това да допуснеш грешка, да се изложиш пред другите, да отидеш на ново място. Често тези страхове са могли да бъдат преодолени още в най-ранна възраст, стига причинителите им да бъдат логично обяснени и "разобличени".   

В "Приказки за смелчаците от Орехова гора" с илюстрации на Альона Ястремска украинската писателка Катерина Егорушкина разказва седем  вълнуващи истории за детските страхове, като всяка от тях е придружена от съвети – и за децата, и за родителите, за да може семейството и приятелите заедно, с разбиране, любов и толерантност да преодолеят всеки проблем.

„Приказки за смелчаците от Орехова хора“ от Катерина Егорушкина се бори с детските страхове

Децата на животните в Орехова гора посещават Кръглата детска градина и Триъгълното училище. Там всеки ден срещат нови предизвикателства. Малкият еднорог Тарасик се страхува от първия учебен ден, мишката Льоля –  от тъмнината, кенгуруто Кико пък мисли, че родителите му не го обичат вече. Катеричката Марта се плаши от височини, Ромчик – от огъня, а зайчето Мирко – от лекари. Там е и вълчето Боц, което най-много се страхува да се срамува, и се опитва да не го покаже. 

Но благодарение на вълшебните рецепти на мъдрата Сова, всички те ще станат част от клуба на "Смелчаците от Орехова гора", ще разберат как да побеждават страховете и как да правят все по-уверени крачки в невероятното приключение на живота.

„Приказки за смелчаците от Орехова хора“ от Катерина Егорушкина се бори с детските страхове

В тази богато илюстрована книжка ще откриете съвети както за малките читатели, така и за родителите. В нея са разгледани детските страхове, за които възрастните често нямат правилните обяснения и решения – страх от високо, от тъмно, от огън, от ново училище или детска градина, страх от лекаря, от това да не допуснеш грешки и да се изложиш. Страх от появата на ново братче или сестриче. 

Катерина Егорушкина превръща всяка една от тези ситуации в забавни приключения, които децата да преодолеят със смях, но и да получат ценна поука, a богатите илюстрации правят "Приказки за смелчаците от Орехова гора" идеалната приказка за лека нощ за малки изследователи, с която да посрещнат падането на нощта и светлосенките в живота безстрашно. 

В момента Катерина Егорушкина все още живее в градче близо до Киев въпреки войната в Украйна, а нейните истории се опитват да обяснят на малките читатели объркания и понякога ужасяващ свят на възрастните.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay