„Уин“ от майстора на психологическия съспенс Харлан Коубън

„Уин“ от майстора на психологическия съспенс Харлан Коубън

Майсторът на психологическия съспенс Харлан Коубън се завръща с един смайващ роман, чийто герой няма да остави никого безразличен. От 17 юни в книжарниците!

"Уин" (превод: Паулина Мичева, 400 стр., 25 лв.) ни среща с любимия ни антигерой Уиндзор Хорн Локуд III – надарен с много чар, огромно богатство и още повече арогантност, опасно склонен към насилие, любител на скъпите костюми и нарушаването на правилата. Човек с малцина приятели, но готов да защитава яростно тези, които обича. А сега определено ще му се наложи да го прави. 

Преди повече от двайсет години братовчедка му Патриша Локуд е отвлечена по време на обир в семейното имение, а баща ѝ е убит. Похитителите ѝ така и не са открити. Месеци преди това от семейството са откраднати два безценни шедьовъра – картини на Пикасо и Вермеер. Те също са в неизвестност оттогава. Досега. В една от най-скъпите сгради в Ню Йорк е намерен убит загадъчен отшелник.

А на стената в спалнята му виси… откраднатият преди години Вермеер. Уин ще се опита да разплете мистерията и в това опасно пътуване ще се сблъска с неразгадани жестоки убийства и терористичен акт отпреди десетилетия. ФБР не се е справило с разкриването на извършителите, но Уин има три неща, които ФБР няма: лична връзка със случаите, безбожно богатство и уникално чувство за справедливост.

Майсторски композираните романи на Харлан Коубън често се определят от критиката като "изобретателни”, "затрогващи и мъдри”, "превъзходни” и "задължителни четива”. Роден през 1962 г. в Ню Джърси, САЩ, Харлан Коубън е автор на десетки романи, от които са продадени над 70 милиона екземпляра в цял свят. Коубън е първият писател, носител едновременно на три от най-значимите награди за криминална литература – "Едгар", "Шеймъс" и "Антъни". Името му фигурира в списъка на 50-те най-велики криминални писатели на всички времена.

През 2011 година Коубън получи Медала на Париж, който се връчва в знак на висока почит към артисти със  специален принос към културата на международно ниво. Неговите романи са виртуозни мистерии, излагащи на показ тъмната страна на реалността.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay