10 сигурни признака, че вашият мъж не ви обича вече

10 сигурни признака, че вашият мъж не ви обича вече
pixabay.com

Според Стив Харви, автор на популярния роман "Act Like a Lady, Think Like a Man", любовта на мъжа се изразява в три форми: той обявява, че сте негова публично, защитава ви и се грижи за вас. Част от тази поговорка може да бъде съмнителна, защото в наше време не всички жени трябва да бъдат осигурени или защитени от мъжете. Онова, от което определено се нуждаят, е любовта. За съжаление, понякога жените са склонни да виждат любовта, когато всъщност не е там.

Понякога една жена може да почувства, че нещо не е наред, без да се налага да го чува от партньора си. Ние направихме списък с 10 признака, че силните чувства на любов и обожание на мъжа са избледнели. Надяваме се, че няма да забележите тези признаци във вашия мъж, но е важно да знаете какво да търсите.

 1. Критика на външния вид

  Омар Хаям каза: "Мъжът ще хареса всичко, дори недостатъците на любимата си, но ще се ядосва на съвършенството на онези, които не обича." За истински любящ човек винаги сте красиви, дори и с разхвърляна коса и дори в нощница. Той няма да забележи, че сте качили няколко килограма след зимните празници, ако не го кажете сами. Но ако вашият човек непрекъснато ви казва да отидете на фитнес или намеква, че се нуждаете от пластична хирургия, не бързайте да му се отдадете. Най-вероятно не е вашият външен вид, който не му харесва, а самите вие. И дори ако отслабнете, той ще открие други недостатъци във вас.

 2. Обсъждане на вашите недостатъци с приятели

  Жените са склонни да обсъждат проблемите в отношенията или недостатъците на партньора си с приятелките си, докато мъжете се опитват да запазят всичко неизречено. Никой не е съвършен, но наистина обичащите хора се фокусират върху предимствата на партньора, вместо да се съсредоточат върху недостатъците.

  Ако партньорът ви си позволява да ви унижава публично и да се смее на неуспехите ви, не очаквайте нищо добро от такава връзка. Този партньор не ви уважава и силен и надежден съюз е невъзможен без уважение.

 3. Неговото отношение към вашите навици

  Жените обичат да се оплакват от мъжки чорапи, разпръснати из къщата, но понякога имат и досадни или странни навици. Обичаме да заемаме банята за 2 часа и да чатим с нашите приятелки колкото е възможно повече, да напълним гардероба с ненужни неща, да ядем от чинията на приятеля си или да продължим да пеем една и съща песен цял ден. Мъжът, който обича, издържа на всичко това и мълчи или реагира с хумор. Ако вашият партньор постоянно ви прави забележки и реагира негативно на навиците ви, вероятно нещо не е наред.

 4. Внимание към вашите истории

  Учените са доказали, че мъжът е в състояние да слуша внимателно жена само за 6 минути. Ето защо, дами, следващия път, когато възнамерявате да проведете разговор с любимия си, го направете кратък. Темите, по които е много трудно мъжът да се съсредоточи, са непознати хора, знаменитости, пазаруване, мода и диети. Ако е възможно, най-добре е да обсъдите тези неща с приятелите си.

  И все пак, ако някой вижда, че нещо е много важно за вас, той ще положи усилия да ви слуша внимателно, дори ако тази тема е напълно скучна за него. Когато те обича, няма да те остави без внимание. Но ако продължава да променя темата или бяга с различни оправдания всеки път, когато се опитвате да говорите, най-вероятно вашите притеснения не го интересуват, следователно той няма да участва в разрешаването на евентуални проблеми, които могат да възникнат по време на връзката.

 5. Неговото отношение към вашите емоции

  Мъжете абсолютно не могат да понасят сълзите на жените. И напоследък е открито научно обяснение: оказва се, че женските сълзи съдържат специални летливи вещества, които понижават нивото на тестостерона в кръвта на мъжете, което води до намаляване на сексуалното желание. Така че не използвайте плач като средство за повлияване на любимия ви често.

  Всъщност, когато плачете, единственото нещо, което мъжът иска да направи, е да избяга и да не ви гледа. Но ако ви обича, той ще направи всичко възможно, за да ви утеши, дори ако причината, поради която плачете, изглежда незначителна за него. Той ще се успокои, само когато започнете отново да се усмихвате. Но ако той не ви обича, тогава вашите сълзи ще бъдат още една причина да се разгневи.

 6. Липса на флирт

  Флиртът е много добър за взаимоотношенията. Това е чудесно средство за съживяване на чувствата и преодоляване на рутината, когато сте заедно дълго време. Текстови съобщения, интригуващи намеци, игриви снимки - всичко това помага за възобновяване на взаимния интерес, както в първите дни на връзката. Разбира се, много е важно и двамата партньори да реагират активно на усилията на другия.

  Ако обаче вече сте изпратили 10 еротични съобщения на партньора си, а той не реагира по никакъв начин, спрете да го правите.

 7. Неговата реакция към вашите молби

  За мъж, който обича, исканията и желанията на любимата му (не приятели или далечни роднини) винаги ще заемат първо място. Всъщност, мъжете обичат да помагат на жените - това им дава възможност да покажат колко са силни и отговорни. Разбира се, има случаи, когато мъжът не може да помогне, например, той не знае как да ремонтира кран, но със сигурност не трябва да ви оставя сама да се справяте с този проблем - вместо това ще се обади на водопроводчика. Ако обаче най-невинното искане, като да поискате помощ за смяната на електрическа крушка, се възприема с раздразнение и просто е "още една непоносима задача", връзката си заслужава да бъде преосмислена. Възможно ли е вашият мъж да помага на друга жена и с по-голям ентусиазъм?

 8. Ревност

  Оказва се, че дори маймуните могат да ревнуват партньорите си около други мъжки. Ревността възниква в хода на еволюцията като начин да се запази целостта на двойката. Мъжът подсъзнателно иска да обяви правата си над жена и да бъде единственият "собственик" на нейната красота. Следователно, съвсем естествено е, че вашият мъж започва да се чувства нервен, когато някой ви обръща внимание. Но хората, разбира се, не са маймуни, а пристъпи на прекомерна ревност ще навредят на връзката.

  Но когато мъжът е абсолютно безразличен към признаците на внимание, които други мъже показват на неговата дама, това е тревожен знак. Той вече не иска да се бие за нея и не иска да се опитва й осигури най-доброто.

 9. Защита от опасност

  Мъжете не нуждаят от това да защитават жените. И въпреки че съвременните мъже вече не трябва да защитават по-слабия пол от хищници и диви племена, все още има опасности в нашия живот. Ето защо е съвсем естествено, че един загрижен мъж се тревожи, когато половинката му се прибира от работа късно или е сама на непознато място. Ако не може да бъде наоколо, тогава най-малкото ще й се обади, за да се увери, че е добре. Чрез защитата на една жена от заплахи, реални или въображаеми, мъжът се чувства като супергерой.

  Ето защо, ако не получавате защита и подкрепа от мъже в трудни ситуации, това е много лош знак. Избраният от вас е или страхливец, или просто не ви обича. Защо тогава имате нужда от него?

 10. Нежни думи и изразяване на чувства

  Езикът на любовта се състои от нежни думи, докосвания, прегръдки и целувки. Когато наричаме партньорът си "любима", "скъпа" или "скъпи", създаваме специална интимна атмосфера. Изборът на мили обръщания се осъществява несъзнателно и показва как един партньор се свързва с другия.

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!

12 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти