11 домакински трика, които ще ви спестят тонове време и енергия

11 домакински трика, които ще ви спестят тонове време и енергия

Домакинската работа отнема много време от ежедневието ни, което може да бъде изразходвано за по-приятни неща. Ето защо е важно да знаете някои трикове, като например как да използвате лъжичка, за да направите чистенето по-лесно, или алтернативни начини да използвате сушилня или стара електрическа четка за зъби.

Ето 11 домакински трика, които ще ви осигурят повече време за семейството, приятелите и вас самите:

1. Премахване на етикети с помощта на сешоар

Има някои етикети, които просто не искат да паднат, въпреки усилията ви. Следващият път опитайте да изсушите етикета със сешоар, би трябвало да помогне. 

2. Как да слагате конеца в иглата по-лесно

Обзалагаме се, че сте правили това погрешно през целия си живот. Поставете конеца в дланта си така, че да лежи равномерно. Не го дърпайте. Сега, вземете иглата в ръката си, завъртете я така, че долната й половина да е обърната към конеца. Поставете иглата по протежение на конеца и я изправете. 

3. Фолио за запазване на свежестта на бананите

Срокът на годност на бананите ще се удължи, ако увиете дръжките им с алуминиево фолио. Опитайте!

4. Гумена ръкавица и горещо лепило за почистване на диван

Диванът ви е покрит с козина от куче или котка? Ето най-лесния начин да се отървете от космите: просто сложете 1-2 капки горещо лепило върху гумена ръкавица и минете дивана с нея. 

5. Почистване на фугите с електрическа четка за зъби

Вероятно имате стара четка за зъби. Сега можете да й вдъхнете нов живот. Тя е идеален вариант за почистване на трудно достъпните фуги.

6. Използвайте оцет за душ слушалката

За да почистите ръждата от душ слушалката, обвийте я в торба с оцет и я оставете за една нощ. До сутринта ръждата ще изчезне напълно.

7. Използвайте закачалка за обувки за препаратите
Нали знаете онези закачалки за обувки, които се закачат от вътрешната страна на шкафа. Можете да използвате същата, за да подредите препаратите си. 
8. Пружините предпазват зарядните устройства
Всеки от нас трябва да купува нови зарядни устройства от време на време. Това е толкова досадно, нали? За да предпазите зарядните устройства от нежелано усукване и прекършване на кабела, използвайте пружинка от стара химикалка.
9. Поставете ЛЕГО в течен сапун
Децата никога не мият ръцете си? Направете го по-интересно, като добавите малко забавление към вашата бутилка течен сапун. Можете да сложите части от ЛЕГО или други малки играчки, които децата ви обичат. Насладете се!
10. Сложете чаша вода в микровълновата
Няма нищо по-добро, от това да се насладите на божествения вкус на вчерашната пица. Но когато загреете остатъците в микровълновата печка, тя изсъхва и става твърда. Следващия път опитайте да поставите чаша вода заедно с пицата или пай, който топлите. Можете да ни благодарите по-късно.
11. Почистване с бормашина
Прикрепете четка към бормашината и почистването ще стане много по-лесно и ефективно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay