12 ситуации, в които не бива да носите прашки

Вижте кога трябва да избягвате прашките

12 ситуации, в които не бива да носите прашки

Много жени предпочитат прашки по различни причини. Не се виждат, когато носим по-тесни дрехи. На други пък са им по-удобни. Трети се чувстват по-уверени, когато са с прашки. Оказва се обаче, че понякога прашките са опасни за здравето ви и не можете да ги носите по всяко време. Например, ако ходите цял ден с прашки, има голяма вероятност те да се разместят и да се преместят върху зоната между ректума и влагалището, което не е добра новина. Лесно можете да пренесете бактерии към влагалището и пикочния мехур. Също така ако не са подходящ размер, отново могат да причинят вреди.

Ето 12 ситуации, в които не бива да слагате прашки:

1. Избягвате памучните тъкани

Изкуствените тъкани при бельото могат да бъдат доста опасни. Памукът позволява на въздуха да циркулира около влагалището, което помага на кожата да диша и да поддържа здравословна киселинност, която предпазва от вагинални инфекции. Ако искате да носите копринени или други материи, по-добре носете бикини, защото при тях рискът е по-малък.

2. Планирате да носите дрехите си за тренировка цял ден

Тесните дрехи, като спортните клинове, пречат на циркулацията на въздуха. Но влажното, стегнато облекло е още по-опасно, защото влажната среда помага на бактериите да се развиват. Вземете си нов чифт бельо и панталони, за да се преоблечете след тренировката. 

3. Носите къса пола

Ако полата ви се вдигне, когато седнете на седалката в метрото, например, е по-добре да сте с бикини.

4. Склонни сте към бактериални вагинални инфекции

Ако много държите на прашките и никога не сте имали бактериална инфекция, имунната ви система е повече от силна. Но ако сте от жените, които често получават възпаления и инфекции, по-добре заменете прашките с бикини.

5. Бременна сте и сте предразположена към инфекции

Бременността компрометира имунната система, което може да увеличи риска от вагинални инфекции и в крайна сметка да представлява риск за вашето бебе. Освен това, когато се разхождате с 30 и повече килограма отгоре, единственото, което ви липсва е гъбична инфекция? Не рискувайте!

6. Пропускате ежедневния душ

Измиването поне веднъж на ден е повече от задължително. Ниската хигиена предразполага към инфекции.

7. Носите тампони

Ако не смените тампона на време е възможно прашките да пренесат бактерии от ректума към  влагалището, които да попаднат във влагалището ви, когато извадите тампона. Обикновено това се случва, когато не сменяте тампона си достатъчно често. За да избегнете инфекции, сменяйте тампона достатъчно често, независимо какво бельо носите.

8. Носите ежедневни превръзки

Превръзките увеличават броя на бактериите, особено когато не се сменят достатъчно често. Ежедневните превръзки, които са предназначени за прашки са дори по-опасни. Всяка промяна в броя на бактериите е лоша новина за влагалището ви.

9. Използвате интимен душ, дезодорант или гел

Силно препоръчваме да спрете да използвате такива продукти, защото те променят естествената киселинна среда във влагалището и причиняват инфекции. Но ако все пак не можете да се откажете от тези продукти, поне носете бикини, за да се предпазите от външните бактерии.

10. Не използвате презервативи и имате много партньори

Това само по себе си е голям риск за получаване на инфекция, но прашките предизвикват допълнително дразнене, което увеличава чувствителността.

11. Болни сте

Това означава, че имунната система е по-слаба. Това може да увеличи риска от инфекции, микроби и т.н.

12. Отивате на пазар за бански

Определено искате да отидете на пазар за бански с бикини. По този начин ще се предпазите от микробите, оставени от последните 8 жени, пробвали банските.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay