13 трика за красота от цял свят

Ето няколко хитри трика

13 трика за красота от цял свят

Винаги се възхищаваме на красотата на жените. Като гледаме отстрани, изглежда естествена и сякаш не се нуждае от усилия. Но в действителност, красотата е упорита работа, освен ако не сте спечелили генетичната лотария.

Всяка страна традиционно притежава свои собствени тайни за красота, предавани от едно поколение на друго.

Избрахме някои много интересни трикове, които ще споделим с вас

1. Австралия

За да се отърват от пърхот и сърбящ сух скалп, австралийски жени добавят няколко капки масло от чаено дърво към шампоана си. Но ако сте мързеливи, магазините предлагат широка гама от продукти за коса, които вече съдържат маслото.

2. Бразилия

Следващият път, когато отидете на плажа, можете да опитате лесен трик, който ще ви помогне да намалите какъвто и да е целулит. Вземете малко мокър пясък и внимателно го разтривайте на проблемни области. Този вид масаж подобрява кръвообращението и прави кожата ви гладка.

3. Египет

Клеопатра е първата жена, която открива магическите ефекти на млечните вани. Просто добавете 1-2 литра топло пълномаслено мляко и 100 грама мед към обичайната вана. След 15-20 минути кожата ви ще стане по-мека и по-еластична. Ако не искате да губите мляко, има алтернатива: можете да закупите продукти за грижа за кожата с млечна киселина.

Предупреждение: Преди да вземете вана, уверете се, че не сте алергични към някой от компонентите.

4. Колумбия

Авокадото е един от най-популярните активни компоненти в рецептите за красота в страните от Латинска Америка. Използва се в маски за лице, коса и тяло.

За да направите косата си блестяща и мека, направете смес от авокадо и банан, добавете 1 супена лъжица зехтин, нанесете косата си и изчакайте 30 минути. Изплакнете добре с шампоан.

5. Китай

За да предотвратите бръчки, опитайте да почиствате лицето си с оризова вода. Накиснете ориза във вода в продължение на 20 минути, след което го прецедете. Почиствайте редовно лицето си с това вещество и скоро ще забележите голяма разлика.

6. Япония

Забелязали ли сте, че жените в Япония често изглеждат като направени от порцелан. Това не е само ген. Те запазват кожата си блестяща и гладка, като я пазят от слънцето. За тази цел, жените носят чадър и дълги ръкави през лятото. Друга японса тайна за красота, е храната, богата на йод.

7. Индия

Поздрав към Слънцето е набор от упражнения, популярни сред индийските жени. Той помага за повишаване на метаболизма и енергийните нива. Освен това, тя е подходяща за всички: мъже, жени и деца.

8. Коста Рика

За да затворите порите си и да освежите цвета на кожата си, можете да използвате портокалов сок. Разредете го с вода в съотношение 1:1 и го нанесете върху кожата с помощта на памучен тампон. Изплакнете с вода.

9. България

Една съставка, широко използвана в българската култура на красотата, е розовото масло и розовите листенца. Всеки ден измивайте кожата си с розова вода (или чай от розови листенца), за да я поддържате хидратирана и мека.

10. Фиджи

В продължение на векове жените във Фиджи са се опитали да постигнат по-бледожълт цвят на кожата, тъй като се смята за красив (почти обратното на западните страни, където хората отчаяно искат да бъдат с тен през цялата година). Рецептата за избелване на кожата е много лесна и може да се направи у дома. Необходими са само 2 супени лъжици мед, 3 супени лъжици наситен портокалов сок и 1 супена лъжица захар. Смесете всички съставки в купа. Нанесете малко количество смес върху кожата си и с помощта на половин лимон я разтъркайте в областта на кожата, която искате да избелите. Продължете с процедурата за 25 минути, като добавите повече от сместа според вашите нужди. След това, кожата ви ще бъде освежена и гладка.

11. Гърция

Зехтинът е много популярен в Гърция, и не само за храна. Използва се за почистване на кожата, лекуване на изгаряния и може да бъде активен компонент в прекрасен ръчно изработен балсам за коса. Смесете чаша кисело мляко съсн супена лъжица зехтин. Нанесете върху измитата коса и оставете за 5 минути. Косата ви веднага ще стане мека и гладка.

12. Скандинавските страни

Скандинавските жени имат прости, но ефективни правила, за да предпазят кожата от стареене и изсъхване. Те мият лицето си с минерална вода, опитват се да избягват директна слънчева светлина и поддържат здравословна диета.

13. Мексико

Не е известно кой е измислил извиването на миглите с чаена лъжичка. Но жените по целия свят използват този трик, за да накарат очите си да изпъкнат. Този трик е особено разпространен в Мексико.

Загрейте лъжица, като я държите за малко в гореща вода. Доближете лъжицата близо до окото, така че ръбът й да докосне корените на вашите мигли. Използвайте пръста си, за да натискате миглите към лъжицата за 30 секунди. След това нанесете спирала.

Предупреждение: лъжицата не трябва да има остри ръбове.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay