3 идеи за летни ястия с коприва

3 идеи за летни ястия с коприва
Canva

За ползите от копривата можем да говорим с часове. Но освен изключително здравословна, копривата може да бъде много, много вкусна.

В разгара на лятото ти представяме 3 лесни идеи за ястия с корпива:

Салата с коприва и ягоди:

Измийте и нарежете копривата на дребни парчета. Добавете прясно измити ягоди, нарязани на половинки. Пригответе дресинг от олио или зехтин, балсамов оцет, мед и сол. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте добре. Поднесете ястието декорирано с нарязани ядки или семена по избор.

Крем супа от коприва и картофи:

Започнете със загряване на малко олио или масло в голяма тенджера. Добавете нарязана коприва и нарязани картофи. Залейте с горещ бульон (пилешки или зеленчуков). Варете докато зеленчуците станат меки. Използвайте пасатор, за да миксирате супата до гладка консистенция. Подправете със сол и черен пипер по вкус. Поднесете супата гореща, може да я гарнирате с малко зелен лук.

Пържен чипс от коприва:

Изберете млади и нежни листа от коприва. Измийте ги добре и подсушете с кухненска хартия. Подгрейте малко олио в голяма тиган и го загрейте до средна температура. Поставете копривовите листа в олиото и пържете от двете страни, докато станат хрупкави и златисти. Извадете ги от тигана и ги подсолете леко. Оставете ги да се охладят и поднесете като гарнитура.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay