3 изненадващи причини защо бебетата плачат

Разберете какво се опитва да ви каже вашето бебче

3 изненадващи причини защо бебетата плачат

Всички хора асоциират бебетата като адски сладки същества с малки ръчички, пухкави бузки и блещукащи очички. Е да, но дори и тази умилителна картинка от време на време бива разбивана "на пух и прах”, когато се стигне до заглушителния бебешки плач.

Някои хора го приемат съвсем нормално и се научават да живеят с него, други го намират за изключително досаден, сякаш е плод на лошо родителско възпитание, трети пък се чудят по какъв начин да успокоят малкото човече.

Истината е, че плачът е единственият начин бебето да ви информира какво се случва с него. Да, най-честите причини малкото ви съкровище да плаче са колики, глад или сънливост. Но, ако се чудите дали не пропускате нещо, вижте по-долу кои са другите причини, заради които бебчетата плачат.

Никнене на зъбки
В интерес на истината, този процес продължава доста дълго. Първите зъбчета на вашето малко слънчице се появяват около шести, седми месец, но финализирането на цялата "драма” се случва около 3-годишна възраст. Разбира се, това е строго индивидуално, тъй като дебелината на венеца е различна при всички малчугани. Не се заблуждавайте, че сърцераздирателният плач приключва с появата на първите няколко "бисерчета”.

3 изненадващи причини защо бебетата плачат

За да облекчите максимално болезненото никнене, масажирайте венците със зехтин. Освен това, когато се появят зъбчетата, давайте на вашето бебче да дъвче сушени плодове, които облекчават значително болката и възпалението.

Климатични особености
Животът на възрастните е толкова лесен в сравнение с този на бебетата! Когато ви е студено - взимате одеяло, когато ви е топло - включвате климатика. Но малките сладури могат да изкажат негодуванието си единствено чрез плач. Когато не са доволни от нещо толкова просто като времето, те се опитват да ви информират по най-логичния за тях начин, а именно - чрез проливане на сълзи.

3 изненадващи причини защо бебетата плачат

Непознати хора
Дори възрастните от време на време изпитват неудобство, когато попаднат в среда, пълна с непознати хора. Представете си тогава какво минава през главата на едно малко същество, което тепърва се сблъсква с външния свят. Ако се чудите защо вашето бебе всеки път се изнервя и плаче, когато го разхождате в близкия мол, повярвайте ни, надали причината е, че не обича да обикаля магазини.

3 изненадващи причини защо бебетата плачат

За да четете още подобни материали, засягащи всяка една жена, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay