3 хидратиращи маски за мека и еластична кожа

Всички се стремим към мека, еластична, светеща кожа. Твърде често обаче тази цел се осуетява. Сухотата и акнето ни отдаличават от желаната младежка, гладка кожа. Причина за раздразнението й са суровите химикали, замърсяването и слънчевите UV лъчи, които правят кожата суха и набръчкана. Вместо да закупувате скъпи козметики с химичен състав, опитайте следните натурални маски, с които кожата ви, ще засияе:

3 хидратиращи маски за мека и еластична кожа

Хидратирайте сухата кожа с маска от краставица и алое вера

Вероятно сте използвали алое вера за успокояване на изгоряла от слънцето кожа. Алоето хидратира, лекува и спира процеса на стареене, както никоя друга натурална съставка. То се използва и за хидратиране на много суха кожа. Като допълнително предимство, краставицата в тази рецепта допринася за уникални охлаждащи и почистващи свойства. Ето как да направите тази проста хидратираща маска.

Съставки:

Гел от алое вера

краставица

Рецепта:

Нарежете 1/2 от краставица на кръгчета. Поставете ги в блендер и разбъркайте, добавете 2 супени лъжици гел от алое вера и смесете до гладкост.

3 хидратиращи маски за мека и еластична кожа

За най-добри резултати масажирайте пастата равномерно върху лицето си. Предлагаме да се отпуснете и да гледате телевизия или да прочетете книга, докато маската изсъхне. След половин час изплакнете маската с хладна вода и потупайте кожата си с мека кърпа. Кожата ви ще се почувства освежена и подмладена!

Хидратирайте кожата си с  помощта на високоминерална  маска от мая

Бирени дрожди са пълни с витамини и минерали като хром, селен и витамин B. Те помагат на кожата ви да бъде здрава и хидратирана през целия ден. Това е любимата маска на тенисистката Хедър Уотсън. Тя споделя пред Popsugar, че маската е перфектна за предотвратяване на бръчки и нейната физическа красота е пряко свързана с атлетичното й самочувствие, затова и тенис залаганията в последно време, са в нейна полза. Тя препоръчва при продължително излагане на слънчева светлина задължително да се нанася слънцезащитен продукт с висок фактор, тъй като ултравиолетовите лъчи са един от факторите за стареене на кожата. Ето и рецептата й:

 

Съставки:

Праховите бирени дрожди

Пчелен мед

Топло мляко

Рецепта:

Измерете 1 супена лъжица бирена мая в смесителна купа.

Добавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте добре

Разбъркайте ¼ чаша мляко.

Смесете, докато не създадете гладка паста.

Нанесете хидратиращата маска с мая върху кожата си и я оставете да изсъхне за 15 минути. Измийте я с хладка вода и след това подсушете кожата с мека кърпа.

 

Успокойте възпалената кожа с маска с витамин Е и авокадо

 

Витамин Е е мощно противовъзпалително средство, което също поправя и защитава кожата ви. Намира се в зеленолистните зеленчуци, но можете да го приложите директно върху кожата си за заздравяване. С овлажняващите свойства на авокадо, тази маска ще успокои и възстанови сухата, увредена кожа. Ето как да извлечете ползите от тези ефективни хидрататори.

 

Съставки:

Масло с витамин Е

Авокадо

3 хидратиращи маски за мека и еластична кожа

Рецепта:

Извадете  месестата част  от половин авокадо. Разбъркайте авокадото в купа за смесване. Добавете 1 чаена лъжичка масло от витамин Е.  Смесете добре. За да успокоите възпалената кожа, нанесете маската върху лицето си и я оставете да изсъхне за 20 минути. Измийте лицето си с хладка вода и подсушете внимателно с чиста кърпа.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay