5 абсолютно гениални разкрасителни приложения на кокосовото масло

Със сигурност ще ви изумят!

5 абсолютно гениални разкрасителни приложения на кокосовото масло

Кокосовото масло е продукт с много широка употреба. То е привлекателен заместител на нездравословната мазнина за готвене заради високата си точка на горене. Освен това все по-често се използва за създаване на козметични продукти, защото успява да хидратира кожата по най-добрия начин.

Знаете ли, че кокосовото масло може да бъде използвано също така в грижата за косата? Изобщо, то е един магичен продукт, който всяка дама трябва да съхранява в дома си. Ето и още причини, които обясняват защо…

1. Ефикасен при епилация
Ако използвате кокосово масло при епилация, резултатът ще бъде изключително гладка и мека кожа. Дори не е необходимо да намазвате огромно количество върху кожата си, трябва просто да нанесете малко, преди да минете участъка със самобръсначка.

2. Премахване на грим

5 абсолютно гениални разкрасителни приложения на кокосовото масло

Да, кокосовото масло е също толкова ефикасно и при почистването на макиажа. Най-добре е първо да изплакнете гримираното си лице с вода и след това да го почистите с кокосовото масло, използвайки тампон за грим.

3. Красив маникюр
Маслото подпомага премахването на грубите кожички около ноктите. Всичко, което трябва да направите, е винаги, когато се сетите, да слагате малко кокосово масло върху и около плочката на нокътя си, като масажирате леко, докато не попие добре.

4. Ексфолиране на кожата

5 абсолютно гениални разкрасителни приложения на кокосовото масло

Можете да добавите кокосо масло в продукта, който използвате за ексфолиране на тялото. Така резултатът ще бъде двойно по-добър!

5. Грижа за косата
Кокосът възпрепятства загубата на протеин и при увредената, и при здравата коса. Намажете корените на косата с половин супена лъжица кокосово масло и го разнесете до краищата ѝ. Оставете да престои за около час и чак след това отмийте.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay