5 неща в хотелите, които не трябва да пипате

Хотелските стаи са едно от най-мръсните неща на планетата

5 неща в хотелите, които не трябва да пипате

Майка ми е маниак на тема чистота и винаги носеше чаршафи и кърпи, когато ходехме на почивка, защото смяташе, че хотелите са мръсни. Винаги съм се подигравала на тези нейни действия, но сега разбирам, че всъщност да били доста разумни. Фактите са си факти: една хотелска стая се използва от хиляди хора. Но може би не знаете, че почистването на хотелските стая не е такова, каквото би трябвало да бъде. Разбира се има и хотели, в които камериерките си вършат работата и почистват всичко старателно. За всеки случай, не пипайте тези 5 неща, когато отидете на почивка или поне ги дезинфекцирайте.

  1. Калъфките на възглавниците

    Чаршафите трябва да се сменят преди всеки нов посетител на хотела. За щастие почти винаги това нещо се прави. Но калъфките са друг случай. Повечето камериерки сменят чаршафите, но не и калъфките. Те просто правят възглавниците пухкави отново и ги оставят. Обикновено няма видими петна, но мисълта, че друг човек е спал върху тях е ужасяваща.

  2. Дистанционното на телевизора

    Вкъщи не чистим дистанционното всеки ден. Още по-малка е вероятността в хотелите да го правят. Дистанционното съдържа най-много бактерии от всички предмети в една хотелска стая. Върху повечето дистанционни има фекални бактерии, което означава, че хората не са си измили ръцете, след като са ходили до тоалетна.

  3. Завивката

    Ако не се чувствате комфортно да се завивате със завивките в хотелите, не сте сами! Ако чаршафите се сменят след всеки гост на хотела, то при завивките определено не е така. Одеялата и завивките в хотелите се перат не повече от 4 пъти в годината. Ако имате възможност, винаги си носете завивка от вкъщи.

  4. Чашите

    Подхождайте внимателно към пиенето от чашите в хотелските стаи. За съжаление в повечето случаи чашите не се мият или се пръскат с дезинфектант, който може да бъде опасен, ако бъде погълнат. За щастие в повечето хотели има чаши за еднократна употреба. Винаги използвайте тях!

  5. Телефонът

    Искате румсървис? Почистете телефона с мокра кърпа или спрей първо. Телефонните слушалки също имат много бактерии. Както при дистанционното на телевизора, телефоните доста рядко се чистят.

    Изводът е, че никога не можем да се предпазим от бактериите в хотелските стаи на 100%.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay