5 поведения, които копираме един от друг и какво означава

5 поведения, които копираме един от друг и какво означава

Имитирането на поведението на другите датира от времето, когато хората са се появили за първи път. Това е така, защото било необходимо не само да оцелеят, но и да се развият като вид и да разберат какво е и какво не е приемливо в обществото. В днешно време все още го правим. 

Събрахме 8 поведения, които са също толкова заразни като смеха и бихме искали да ги споделим с вас: 

1. Щастие

По-вероятно е да сме по-щастливи, ако сме в пряк контакт с някой, който постоянно е щастлив. Настроението обикновено е заразно. Пример за това може да се види при учител, който наистина се вълнува от професията си.
Учениците му ще се интересуват от това, което има да им каже, и ще се чувстват щастливи и развълнувани от предмета. Ако се чувствате тъжни, просто се срещнете с ваши приятели, които винаги са позитивни, ще ви "заразят". 

2. Прозяване

По-специално това поведение може да е знак за съпричастност от страна на човека, който също се прозява, когато някой друг го прави. Всъщност е толкова заразно, че дори нашите кучета се прозяват, когато го правим! Това също е знак за социална връзка. Случвало се е на много от нас, тъй като виждането на някой, който се прозява, ни кара несъзнателно да го последваме. Сега знаем защо.

3. Глад

Много хора огладняват, когато видят някой покрай тях да яде нещо. В тези моменти всъщност не сме гладни, просто мозъкът ни ни заблуждава. 

4. Усмихване

Ако се усмихвате, когато другите го правят, това може да означава, че съчувствате на хората. Правейки това означава, че се опитваме да изпитаме това, което другите хора изпитват. Не само това, но и ни помага да прочетем лицето на другия човек. Така че, ако можете, усмихнете се, има основателни причини за това.

5. Смях

Когато чуете хората да казват, че смехът е заразен, това е така! Чуваме ги да се смеят и обикновено движат лицата си, което означава, че сега и ние се смеем. Това е и защото звукът е много положителен и те са по-заразни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay