5 свежи дестинации по Българското Черноморие

Няколко страхотни идеи за спокойна и приятна почивка

5 свежи дестинации по Българското Черноморие
Ако не сте почитатели на шумните курорти, пренаселените плажове и крайбрежните пейзажи, съставени само от барове и капанчета за цаца, имаме за вас няколко свежи идеи за спокойна и приятна почивка. На следващите места няма да се чувствате съвсем като накрая на света, но ще откриете нещо повече от пясък и вълни - а именно свобода и среща с миналото.

Къмпинг Корал
До преди няколко години къмпингът (или по-общо казано целият залив) бяха познати най-вече на сърфистите и по-приключенски настроените туристи, които търсеха уединение. С нарасналата популярност на Лозенец (Корал се намира на километър-два северно от градчето) все повече хора обърнаха внимание на това прекрасно място. Плажът е страхотен! С типичния за южното Черноморие фин пясък, широк до над 100 метра на места, заобиколен от прохладна горичка. Просто мечта!

5 свежи дестинации по Българското Черноморие

Устието на Велека при Синеморец
Най-красивата част на над 140-километровата Велека е устието й при село Синеморец (на снимката най-горе), където реката е заградена от красива пясъчна коса. Плажуването в тази част на Черноморието е екзотично и различно преживяване – докато се излежавате на пясъка, освен чайки може да видите корморани и още стотици видове птици, много от които защитени. Край устието има и интересни скални образувания, като най-известни са Сфинксът, Гълъбите, Разделената канара.

Нос Калиакра
Този нос се е подал 2 км навътре във водата и носи върху себе си останките от древни крепостни стени, издигани тук на всеки няколко века. Причината това да е една от най-популярните забележителности по Черноморието можем да потърсим и другаде – гледката от носа е невероятна. Склоновете му се спускат на 60-70 м директно отвесно надолу към водите, а морето се вижда чак до хоризонта.

5 свежи дестинации по Българското Черноморие

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас
Всяко лято в парк Езерото в Бургас пясъкът се превръща в десетки фигури от филмите, историята, приказките. През 2014 г. деца и възрастни ще могат да видят любими герои от анимациите – над 65 фигури.

5 свежи дестинации по Българското Черноморие

Камен бряг
Така известният със своя 1 юли Камен бряг си заслужава да бъде посетен и на други летни дати. Твърдият характер на Северното Черноморие ще ви посрещне на ветровитото си равно плато с високи отвесни скали и каменисто морско дъно. Гледката обаче е зашеметяваща. На ръба на скалата човек може да се полюбува на простора, който се разкрива пред него. Скалите с височина 20-30 метра имат притегателна сила за любителите на скалното катерене, а множеството подводни пещери привличат водолази и аматьори.
В Peika.bg открийте още идеи за интересни места по Българското Черноморие.

5 свежи дестинации по Българското Черноморие
6 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay